Spanje’s bekendste komiek Chiquito de la Calzada op 85-jarige leeftijd overleden

Spanje’s bekendste komiek Chiquito de la Calzada op 85-jarige leeftijd overleden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nadat de uit Málaga afkomstige komiek Chiquito de la Calzada enkele weken geleden in het ziekenhuis in Málaga werd opgenomen is hij nu op op 85-jarige leeftijd in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Veel buitenlanders zullen de komiek wellicht niet kennen maar in Spanje was hij al jarenlang een van de meest bekende en geliefde komieken.

Chiquito’s echte naam was Gregorio Esteban Sánchez Fernández en hij werd geboren in 1932 in de Trinidad wijk van Málaga. Op zijn achtste had hij zijn eerste contact met de showbizz maar dan als jonge flamenco zanger. Gedurende jaren deed hij meer aan theaterwerk in Spanje en Japan maar het zou pas tot zijn 62 jaar duren dat hij echt wereldberoemd werd in Spanje.

Het was het jaar 1994 toen hij meedeed aan het televisieprogramma Genio y figura van het televisiekanaal Antena3. Naar aanleiding van zijn deelname aan dat programma volgden er nog veel meer programma’s en nam hij ook deel als acteur in veel films in Spanje zoal de bekende reeks Torrente.

Chiquito was het meest bekend vanwege zijn lach, zijn manier van lopen met grappige snelle bewegingen en een nieuwe manier van “grappig doen” welke nog niet bekend was in Spanje. Daarnaast wist Chiquito bekend te worden vanwege zijn eigen taal ofwel zijn manier van praten en de zinnen uitspreken die vaak nergens op sloegen. Hieronder enkele van zijn meest bekende grappige momenten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.