Spanje’s bekendste komiek Chiquito de la Calzada op 85-jarige leeftijd overleden

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje’s bekendste komiek Chiquito de la Calzada op 85-jarige leeftijd overleden

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.
3b8177e9ab57ff1e4e6bebc032fb804e

MADRID – Nadat de uit Málaga afkomstige komiek Chiquito de la Calzada enkele weken geleden in het ziekenhuis in Málaga werd opgenomen is hij nu op op 85-jarige leeftijd in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Veel buitenlanders zullen de komiek wellicht niet kennen maar in Spanje was hij al jarenlang een van de meest bekende en geliefde komieken.

Chiquito’s echte naam was Gregorio Esteban Sánchez Fernández en hij werd geboren in 1932 in de Trinidad wijk van Málaga. Op zijn achtste had hij zijn eerste contact met de showbizz maar dan als jonge flamenco zanger. Gedurende jaren deed hij meer aan theaterwerk in Spanje en Japan maar het zou pas tot zijn 62 jaar duren dat hij echt wereldberoemd werd in Spanje.

Het was het jaar 1994 toen hij meedeed aan het televisieprogramma Genio y figura van het televisiekanaal Antena3. Naar aanleiding van zijn deelname aan dat programma volgden er nog veel meer programma’s en nam hij ook deel als acteur in veel films in Spanje zoal de bekende reeks Torrente.

Chiquito was het meest bekend vanwege zijn lach, zijn manier van lopen met grappige snelle bewegingen en een nieuwe manier van “grappig doen” welke nog niet bekend was in Spanje. Daarnaast wist Chiquito bekend te worden vanwege zijn eigen taal ofwel zijn manier van praten en de zinnen uitspreken die vaak nergens op sloegen. Hieronder enkele van zijn meest bekende grappige momenten.

Ga naar de inhoud