skip to Main Content
Spanje’s bekendste komiek Chiquito de la Calzada op 85-jarige leeftijd overleden

Spanje’s bekendste komiek Chiquito de la Calzada op 85-jarige leeftijd overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Nadat de uit Málaga afkomstige komiek Chiquito de la Calzada enkele weken geleden in het ziekenhuis in Málaga werd opgenomen is hij nu op op 85-jarige leeftijd in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Veel buitenlanders zullen de komiek wellicht niet kennen maar in Spanje was hij al jarenlang een van de meest bekende en geliefde komieken.

Chiquito’s echte naam was Gregorio Esteban Sánchez Fernández en hij werd geboren in 1932 in de Trinidad wijk van Málaga. Op zijn achtste had hij zijn eerste contact met de showbizz maar dan als jonge flamenco zanger. Gedurende jaren deed hij meer aan theaterwerk in Spanje en Japan maar het zou pas tot zijn 62 jaar duren dat hij echt wereldberoemd werd in Spanje.

Het was het jaar 1994 toen hij meedeed aan het televisieprogramma Genio y figura van het televisiekanaal Antena3. Naar aanleiding van zijn deelname aan dat programma volgden er nog veel meer programma’s en nam hij ook deel als acteur in veel films in Spanje zoal de bekende reeks Torrente.

Chiquito was het meest bekend vanwege zijn lach, zijn manier van lopen met grappige snelle bewegingen en een nieuwe manier van “grappig doen” welke nog niet bekend was in Spanje. Daarnaast wist Chiquito bekend te worden vanwege zijn eigen taal ofwel zijn manier van praten en de zinnen uitspreken die vaak nergens op sloegen. Hieronder enkele van zijn meest bekende grappige momenten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Spanje’s bekendste komiek is wat mij betreft Pablo Iglesia’s. Nog nooit zo hard moeten lachen om deze anarchist. Nu hij keldert in de peilingen door zijn pro Catalaanse standpunten, begint hij ineens te draaien. Hahahahahaha. Ik lach me rot!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken