skip to Main Content
Grensovergang AP-7 bij La Junquera opnieuw gesloten door manifestatie (UPDATES)
Twitter

Grensovergang AP-7 bij La Junquera opnieuw gesloten door manifestatie (UPDATES)

GERONA – De organisatie Tsunami Democratic had al aangegeven dat er na de verkiezingen acties zouden komen waarbij men de separatisten die willen meedoen vroeg om vrij te nemen van werk, een opgeladen telefoon te hebben, bereid te zijn om door heel Catalonië te reizen en de sociale media kanalen Twitter en Telegram in de gaten te houden. De eerste actie is het afsluiten van de grensovergang op de AP-7 bij La Junquera in de provincie Gerona.

LIVEBLOG wegblokkades Spaans/Franse grens AP-7 Catalonië

Om 9.08 uur maandagmorgen, de dag na de landelijke parlementsverkiezingen, publiceerde Tsunami Democratic het bericht waarin men iedereen opriep naar La Junquera te gaan, de grensovergang tussen Spanje/Catalonië en Frankrijk.

Op het moment van schrijven zijn beide rijrichtingen afgesloten door honderden manifestanten die in veel gevallen hun gezicht bedekt hebben. Er was ook een oproep gedaan om met de eigen auto naar de grensovergang te komen om deze daar te parkeren op de snelweg. 

Daarnaast heeft men aan de Franse kant op drie wegdelen een podium gebouwd waardoor ook de Franse kant is afgesloten voor het verkeer. Dat deed Tsunami Democratic met de hulp van Catalunya Nord, de Franse activisten.

LET OP. Tsunami Democratic is van plan om de grensovergang gedurende drie dagen af te sluiten. Dit zou voor het vrachtverkeer over deze belangrijke grensovergang snelweg een financiële ramp zijn. De vraag is nu wat gaan de autoriteiten doen en wat doet de politie?

UPDATE: In Le Perthus aan de Franse kant van de grensovergang heeft de Franse oproerpolitie de manifestanten precies één uur gegeven om de door de activisten geparkeerde voertuigen weg te halen. Doen ze dat niet dan volgen er acties. (update van: 12:50 uur). Niet veel later zijn veel activisten begonnen met het weghalen van hun auto’s terwijl aneren dat weigeren en de auto’s weggehaald worden door sleepdiensten. Deze personen kunnen hoge boetes krijgen tot 600 euro.

UPDATE: Terwijl de Franse oproerpolitie meerdere keren via de megafoons heeft aangekondigd dat ze overgaan tot actie en politie charges, is aan de Spaanse kant de Guardia Civil vanuit Barcelona op weg naar de grensovergang die reeds sinds 9 uur maandagmorgen geblokkeerd is door manifestanten van Tsunami Democratic en de CDR beweging. Aan de Franse kant zijn veel voertuigen reeds door de eigenaren zelf weggehaald en zoniet werd dat gedaan door sleepdiensten. Aan de Spaanse kant zijn inmiddels ook sleepdiensten gearriveerd. (maandag 18.30 uur)

Het idee van deze actie, naast het opnieuw enorm lastig vallen van het vracht- en vakantieverkeer, is om internationale aandacht te krijgen voor hun doel. Alle acties tot nu toe hebben echter nog niets opgeleverd en de ergernis bij de bevolking begint steeds groter te worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Vooropgesteld, ik heb geen mening over hetgeen zich in Catalonië afspeelt, ik ben Nederlander en laat het graag aan de Spaanse mensen over. Wil één ding helder maken, inzake de Fransen en hun manier van omgaan met dit type blokkades van de grens! In de periode dat ik in Frankrijk woonde, Vierzon, waren er ook blokkades! Na verloop van tijd heeft de Franse regering tanks ingezet om de blokkades te breken, daar zijn doden bij gevallen, en niet aan de kant van het leger! Soyez prudent!!

 2. Voor wie het niet leuk vindt maakt u geen zorgen je zult je verzuurde commentaar nog vaak (nodeloos) kunnen uitspuwen want de Tusnami Democratic is er belangen nog niet mee klaar!!!!!

  1. En hier horen we dus de zot jacob weer (ditmaal zonder hoofdletters maar nog steeds met dezelfde spellingsfouten).
   Verzuurde reacties hier? Enkel reacties van mensen die reactionairen – mooi woord voor oproerlingen als jij – uitlachen.
   Kruip maar terug op je tractor ginds op de snelweg. De reactie vd politie volgt spoedig. Je zal snel terug onder je steen kruipen maar ze vinden je wel vroeg of laat

 3. Moeten die kereltjes, die hun gezicht niet durven tonen, niet werken? Zijn ze zich niet bewust dat het slachtoffer van die actie hun eigen regio is? Hoe dom kan je zijn? Is dat democratie? Als die oproerstokers denken dat ze met hun acties de sympathie van “het volk” zullen krijgen hebben ze het verkeerd voor. Met waterkanonnen van de weg vegen en de getroffen truckers hun werk laten doen!!!

 4. Hebben die mensen altijd maar tijd om te protesteren?
  Onderhand een behoorlijke obsessie die ‘vrijheidsdrang’ in Catalunya

 5. Schandalig en ik vind dat lieden met gezichtsbedekkende kledij zonder meer dienen te worden opgepakt want de kwaadaardige intenties zijn evident. Verbazend dat hier kennelijk nog steeds geen verbod voor geldt.

 6. Por favor, estamos hartos de esas bloqueadas. Cataluña va a la quiebra financialmente y moralmente. Tampoco la Unión Europea no cede al independientes ni de Cataluña, Bavaria, Flamenco, Liga Norte etc.
  Que buscáis trabajo y dejé los bloqueados.

 7. Als ik met mijn voertuig een overtreding bega op bvb de snelweg dan wordt ik beboet en verlies ik punten op mijn rijbewijs en in het slechtste geval wordt mijn voertuig in beslag genomen. Wel: dan weet men nu toch wat te doen, niet?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken