Drie Spaanse vermeldingen in top 20 beste steden om te wonen

Drie Spaanse vermeldingen in top 20 beste steden om te wonen
Beeld: Málaga / Freepik

Drie Spaanse vermeldingen in top 20 beste steden om te wonen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Amerikaanse magazine Forbes heeft een top 20 lijst samengesteld met daarin de beste steden (en streken) voor Amerikanen om te leven, wonen, werken en investeren. In die lijst zijn drie Spaanse steden te vinden maar ook een Nederlandse en een Belgische stad. Voor Spanje staan Madrid. San Sebastian en Málaga op de lijst en wordt vreemd genoeg de stad Barcelona ondanks dat deze populair is bij de Amerikanen niet gemeld.

Forbes heeft zich gebaseerd op diverse criteria zoals de aanwezigheid van een internationale school, de levenskwaliteit, gezondheidssysteem, internetverbinding, de dichtstbijzijnde internationale vliegvelden, de kosten om te leven, de actieve expat-community en de criminaliteit. Daarna heeft Forbes deze in de Best European Destinations (EBD) verwerkt, een lijst van 120 steden met uiteindelijk de 20 beste voor Amerikanen om te wonen, leven, werken en investeren.

In de top 20 lijst komen 3 Spaanse steden voor, te weten Madrid, San Sebastian en Málaga en Brussel in België en Rotterdam in Nederland. De beste stad en streek om te wonen is volgens de lijst van Forbes Braga in Portugal. 

Spaanse steden

Over Madrid zegt Forbes dat het een van de Europese hoofdsteden is met de beste levenskwaliteiten, niet te duur is en een laag criminaliteitscijfer heeft. Verder wordt er geschreven dat de jonge mensen redelijk goed Engels spreken al zal enige kennis van het Spaans wel noodzakelijk zijn. Madrid is de hoofdstad van Spanje en een van de duurste steden van het land maar nog steeds goedkoper dan bv. Londen, Parijs of Wenen. Daarom staat Madrid op de tweede plaats in de top 20 lijst.

Beeld: Madrid / Freepik

Over San Sebastian schrijft Forbes dat het een prachtige stad is gelegen aan de Golf van Biskaje en daarnaast een van de gastronomische hoofdsteden van Europa met een indrukwekkend aantal restaurants. De prachtige stranden, het regionale karakter en de uitstekende levenskwaliteit en cultuur zorgen ervoor dan deze Baskische stad op de vierde plaats staat in de top 20.   

Beeld: San Sebastian / Freepik

Op de tiende plaats is Málaga te vinden, de hoofdstad van de Costa del Sol. Forbes schrijft dat als je van cultuur, openheid, architectuur, evenementen, traditie en gastronomie houdt je in Málaga aan het juiste adres bent. Ook voor de cultuur is Málaga de stad bij uitstek met de hoogste concentratie museu per vierkante kilometer van Europa. Ook de hoge levenskwaliteit, veiligheid, goede gezondheidszorg en bijna het hele jaar door zon zijn redenen om Málaga op de tiende plaats te zetten in de top 20 lijst.

Beeld: Málaga / Freepik

Dit is de hele top 20 lijst van Forbes:

 1. Braga (Portugal)
 2. Madrid (Spanje)
 3. Brighton (Verenigd Koninkrijk)
 4. San Sebastian (Spanje)
 5. Hamburg (Duitsland)
 6. Athene (Griekenland)
 7. Brest-Terres Océanes (Frankrijk)
 8. Algarve (Portugal) geen stad maar streek
 9. Brussel (België)
 10. Málaga (Spanje)
 11. Wenen (Oostenrijk)
 12. Rotterdam (Nederland)
 13. Elzas (Frankrijk) geen stad maar streek
 14. Toscane (Italië) geen stad maar streek
 15. Bazel (Zwitserland)
 16. Dubrovnik (Kroatië)
 17. Berlijn (Duitsland)
 18. Cork (Ierland)
 19. Poznan (Polen)
 20. Azoren (Portugal ) geen stad maar streek
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.