Plannen voor treinverbinding Orihuela en Torrevieja gepresenteerd

Plannen voor treinverbinding Orihuela en Torrevieja gepresenteerd
Beeld: Gemeente Torrevieja

Plannen voor treinverbinding Orihuela en Torrevieja gepresenteerd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De burgemeesters van Orihuela en Torrevieja hebben samen dinsdag de plannen gepresenteerd voor een nieuwe treinverbinding tussen de de plaatsen Torrevieja, Orihuela Costa en Orihuela. Het gaat om het zogenaamde ‘Trazado Ferroviario Orihuela-Torrevieja/Orihuela Costa’ tussen de twee grootste steden in het Vega Baja gebied.

De burgemeesters zeggen dat er een grote vraag is van de bevolking om de kust (Torrevieja en Orihuela-Costa) met het achterland (Orihuela) te verbinden door middel van een treinverbinding. 

Het idee is om gebruik te maken van de spoorlijn naast de CV-95 weg. In de toekomst moet er een verbinding komen met het station van de hogesnelheidstrein AVE dat bij Orihuela moet komen.

Het gaat vooralsnog om de plannen die weliswaar uitgewerkt zijn door specialisten van o.a. de Universiteit van Alicante maar de regionale regering moet de plannen nog goedkeuren en een bedrag beschikbaar stellen voor de realisatie van het treinverbindingsproject tussen Torrevieja en Orihuela. De totale kosten van het project worden geschat op 227,6 miljoen euro.

Er zijn in feite twee locaties voor de treinverbinding mogelijk. Langs de eerder genoemde CV-95 weg of langs de AP-7 snelweg. Daarvoor moeten de huidige sporen aangepast worden en dienen er tunnels gegraven te worden zoals bij de Hurchillo heuvel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.