Vrachtwagenchauffeurs Spanje willen eind december staken (UPDATE)

Vrachtwagenchauffeurs Spanje willen eind december staken
Beeld: Freepik

Vrachtwagenchauffeurs Spanje willen eind december staken (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De vrachtwagenchauffeurs in Spanje hebben een staking aangekondigd voor de dagen 20, 21 en 22 december. De sector meent dat ze compleet in de steek gelaten zijn door de Spaanse regering, die overigens ook bekend maakte 400 miljoen euro in de transportsector te investeren. Het gaat om 24-uurstakingen juist voordat het kerstmis is en dat is uiteraard niet gewenst.

UPDATE: Na een overeenkomst op zaterdag 18 december is aangekondigd dat de driedaagse staking van de transportsector niet doorgaat op 20, 21 en 22 december 2021.

Een groep vertegenwoordigers van Mercancías del Comité Nacional del Transportes por Carretera (CNTC) heeft een bijeenkomst met de vertegenwoordiging van de Spaanse regering en diverse andere betrokken partijen in de transportsector om een staking te voorkomen. Volgens het CNTC hebben is het geduld bij de chauffeurs op en eist men actie.

Volgens het CNTC kan alleen een radicale verandering van de kant van de Spaanse regering de staking nog voorkomen. Er is echter ook veel kritiek van bedrijven die de transportsector nodig hebben voor de distributie en menen dat de vrachtwagenchauffeurs misbruik maken van hun ‘machtspositie’ om met een staking te dreigen vlak voor kerstmis.

Maar CNTC heeft veel thema’s die ze met de regering en bedrijvensector wil bespreken zoals het verbod voor chauffeurs om vrachtwagens te laden en lossen, de niet-implementatie van het Eurovignet en de enorm gestegen brandstofprijzen terwijl men ook ‘veilige’ rustplaatsen eist voor de chauffeurs.

Ga naar de inhoud