Vrachtwagenchauffeurs Spanje willen eind december staken

Vrachtwagenchauffeurs Spanje willen eind december staken
Beeld: Freepik

Vrachtwagenchauffeurs Spanje willen eind december staken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De vrachtwagenchauffeurs in Spanje hebben een staking aangekondigd voor de dagen 20, 21 en 22 december. De sector meent dat ze compleet in de steek gelaten zijn door de Spaanse regering, die overigens ook bekend maakte 400 miljoen euro in de transportsector te investeren. Het gaat om 24-uurstakingen juist voordat het kerstmis is en dat is uiteraard niet gewenst.

Een groep vertegenwoordigers van Mercancías del Comité Nacional del Transportes por Carretera (CNTC) heeft een bijeenkomst met de vertegenwoordiging van de Spaanse regering en diverse andere betrokken partijen in de transportsector om een staking te voorkomen. Volgens het CNTC hebben is het geduld bij de chauffeurs op en eist men actie.

Volgens het CNTC kan alleen een radicale verandering van de kant van de Spaanse regering de staking nog voorkomen. Er is echter ook veel kritiek van bedrijven die de transportsector nodig hebben voor de distributie en menen dat de vrachtwagenchauffeurs misbruik maken van hun ‘machtspositie’ om met een staking te dreigen vlak voor kerstmis.

Maar CNTC heeft veel thema’s die ze met de regering en bedrijvensector wil bespreken zoals het verbod voor chauffeurs om vrachtwagens te laden en lossen, de niet-implementatie van het Eurovignet en de enorm gestegen brandstofprijzen terwijl men ook ‘veilige’ rustplaatsen eist voor de chauffeurs.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.