Hevige regenval zet straten blank in de Valencia regio

Hevige regenval zet straten blank in de Valencia regio
Beeld: Twitter

Hevige regenval zet straten blank in de Valencia regio

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regen is gekomen in de Valencia regio waar op vrijdag vanwege een korte storm straten blank stonden en kolkende rivieren werden, auto’s werden meegesleept en mensen gered moesten worden uit hun voertuigen. Vila-real had te maken met de meeste regenval met 118 liter/water per m2 gevolgd door Jávea met 112 liter/water per m2 en Pego met 105 liter/water per m2.

In Orihuela Costa moest de lokale politie een vrouw redden uit haar auto toen ze compleet verrast werd door het stijgende water bij de Río Nacimiento rivier. Op veel andere plaatsen in de Valencia regio werden scholen gesloten en moesten kinderen thuis blijven terwijl straten werden afgesloten om problemen te voorkomen. Ook openbare parken werden uit voorzorg gesloten op meerdere plaatsen.

De hevige regenval tijdens deze DANA werd begeleid door harde windvlagen en onweer met een elektrische storm. Deze storm was actief in de provincie Alicante tot 18 uur vrijdagmiddag, terwijl voor Valencia en Castellón het oranje weeralarm langer actief blijft. De storm verplaatst zich daarna richting het zuiden van Catalonië zoals de provincie Tarragona.

Ga naar de inhoud