28 nieuwe Spaanse records in Guinness Worlds Records 2024

28 nieuwe Spaanse records in Guinness Worlds Records 2024
Beeld: Guinness World Records / web

28 nieuwe Spaanse records in Guinness Worlds Records 2024

De nieuwe editie van het boek Guinness World Records 2024 is in oktober in Spanje verschenen. Het bevat 2.638 prestaties uit de hele wereld, waaronder 28 nieuwe records met Spaanse deelnemers. Meer dan 30.000 nieuwe kandidaten hebben een aanvraag ingediend, waardoor meer dan 80% van de records in deze editie is bijgewerkt.

In deze editie van het boek Guinness World Records hebben enkele Spanjaarden meerdere records op hun naam staan, zoals Alejandro Soler, Christian López en Álvaro Mendieta. Maar er zijn ook nieuwe recordhouders, zoals María Branyas, de oudste persoon ter wereld met 116 jaar.

Hoewel ze al eerder het nationale record had, nam María, na het overlijden van Lucile Randon, de Franse non die met 118 jaar het Guinness-wereldrecord had, deze titel over. Branyas woont momenteel in een bejaardentehuis in Olot (Girona) en communiceert via haar Twitter-account, dat ze beheert met hulp van haar familie.

Andere Spaanse records

Christian López, ook wel Recordman genoemd, is de Spanjaard met de meeste Guinness World Records ooit. Hij heeft al meer dan 100 records gevestigd, waaronder een nieuw record voor het lopen van 50 trappen met een tafeltennisbal in evenwicht op een racket. López is een inspiratie voor veel mensen, omdat hij zijn records heeft gebruikt om om te gaan met zijn diabetes.

Alejandro Soler, een cross-traininginstructeur uit Alicante, is een andere Spanjaard die een Guinness World Record heeft gevestigd. Hij maakte push-ups op glazen flessen gedurende één minuut, een prestatie die veel mensen als onmogelijk beschouwen. Soler is een voorbeeld van doorzettingsvermogen en hard werken.

Álex Roca is een bekende activist voor de rechten van mensen met een handicap. Hij is de eerste persoon met cerebrale parese die een marathon heeft volbracht. Roca’s prestatie is een inspiratie voor mensen over de hele wereld.

Roberto Rodríguez, een krachtpatser uit Galicië, heeft het record verbroken voor het meeste watermeloenen stukslaan met een open hand in één minuut. Rodríguez sloeg 39 grote watermeloenen in stukken, een prestatie die hem een plaats in het Guinness World Records heeft opgeleverd.

Michael Ferreri, een circusartiest uit Sevilla, is een echte koning van de jongleurs. Hij heeft al zes Guinness World Records op zijn naam staan, waaronder het record voor het meeste aantal 360 graden draaien tijdens het jongleren met vier objecten gedurende één minuut. Ferreri’s prestaties zijn een lust voor het oog en inspiratie voor jongleurs overal ter wereld.

Fakir Testa, uit Madrid, is de snelste man ter wereld die 10 meter over messen kan lopen. Hij daagt de dood constant uit om de waarde van het leven te voelen.

Op 14 juli 2022 organiseerde Cerveses Moritz de grootste bierproeverij ter wereld op de beroemde Plaça de la Universitat in Barcelona. In totaal namen 1.243 mensen deel aan het evenement.

Enrique Iglesias staat ook in de nieuwe editie van het Guinness World Records. Hij is de soloartiest met de meeste gewonnen prijzen bij de Billboard Latin Music Awards. Op 29 september 2022 ontving de zanger zijn 49e Billboard-prijs in Florida, VS.

Van 23 tot 26 juni van vorig jaar vond het Wereldkampioenschap Puzzels plaats in Valladolid. Onder de deelnemers was de 92-jarige Antonia María García uit Soria, die samen met haar zoon deelnam aan de koppelswedstrijd. Ze eindigden als 73e, met 401 stukjes in elkaar gezet in 90 minuten. Daarmee werd zij de oudste puzzelbouwer ooit.

Alexia Putellas is de voetbalster met de meeste Ballon d’Ors. Op 17 oktober ontving de aanvoerster van FC Barcelona deze prijs van France Football voor de beste speelster van het jaar voor het tweede jaar op rij.

Rafael Nadal staat ook in de lijst. Hij is de tennisser met de meeste individuele grandslam-titels. Hij verzekerde zich van zijn 22e titel door de Noor Casper Ruud te verslaan in de finale van Roland Garros.

Álvaro Martín Mendieta, uit Rivas-Vaciamadrid, knoopte drie paar schoenen aan in 9,99 seconden voor de Wereldrecorddag 2022. Bovendien, op 22 januari 2023, maakte hij een reglementaire service van 16,28 meter van tafel in Madrid, Spanje. Mendieta herwon daarmee een record dat hij al in 2020 had gevestigd.

Carlos Alcaraz klom naar de top van de ranglijst van de Association of Tennis Professionals (ATP) met zijn overwinning op de US Open. Hij was de eerste tennisser die dit deed op 19-jarige leeftijd en 129 dagen.

Jorge Martín, een opkomend talent in de MotoGP, accelereerde op 29 mei 2022 tot 263,6 kilometer per uur in de tweede ronde van de Grand Prix van Italië. Daarmee vestigde hij de snelste snelheid ooit in een race van deze competitie.

Real Madrid staat in de lijst als het team met de meeste overwinningen in de UEFA Champions League. Op 28 mei 2022 werd het voor de 14e keer kampioen van Europa door Liverpool met 1-0 te verslaan in het Stade de France in Parijs.

Een andere prestatie is te danken aan Eladio Rivero Sánchez, die de grootste tentoonstelling van miniatuur stoelen opzette. Hij maakte ze handmatig in zijn huis-atelier in Torrevieja, Alicante.

In oktober 2022, om de Borstkankermaand te herdenken, verzamelde het gemeentebestuur van Trillo (Spanje) meer dan 500 vrijwilligers om de top van een van de heuvels van Tetas de Viana in Guadalajara te versieren met een roze strik van 5.620,5 vierkante meter, de grootste die ooit is gezien.

In 2022 had Spanje het hoogste aantal stranden met een Blauwe Vlag (621).

Miguel Ángel Molano registreerde in 2012 het luidste vinger kraakgeluid. Het geluidsniveau werd gemeten op 83,2 decibel.

Op 4 augustus 2022 was de totale leeftijd van de broers en zussen van de familie Hernández Pérez 1.058 jaar en 249 dagen. Dit is de hoogste leeftijd ooit geregistreerd voor een familie.

De toren van Hercules in La Coruña, Galicië, is het oudste nog in gebruik zijnde vuurtoren ter wereld. Hij werd gebouwd in het begin van de 2e eeuw na Christus tijdens het bewind van keizer Trajanus.

De Spaanse streamer “BushidoYu” voltooide vorig jaar een challenge genaamd “The God Run 3” tijdens een live-uitzending op Twitch. Hij moest de zeven beroemde games ontwikkeld door FromSoftware (Sekiro: Shadows Die Twice, Bloodborne, Demon’s Souls, Dark Souls I, II, III, en Elden Ring) voltooien zonder ook maar één keer geraakt te worden.

Van 6 tot 9 januari 2022 maakte de Spaanse golfer John Rahm 32 birdies in het Sentry Tournament of Champions 2022 dat werd gehouden op de Kapalua Plantation Course in Maui, Hawaï. Hiermee was hij de eerste speler ter wereld die deze score haalde.

De ervaren Fernando Alonso staat in de lijst als de coureur die aan de meeste Formule 1-races heeft deelgenomen. Op 19 maart 2023 had hij deelgenomen aan 357 Grands Prix als coureur van zes verschillende teams.

De Hardrock 100 is een uitdagende ultramarathon die begint en eindigt in de stad Silverton, Colorado, VS. De race is 164,9 kilometer lang en voert over steile paden in de San Juan-bergen. Op 15 en 16 juli 2022 won Kilian Jornet (Spanje) de race voor de vijfde keer met een tijd van 21 uur, 36 minuten en 24 seconden.

Toni Bou (Spanje) is de onbetwiste koning van de trial, met 32 opeenvolgende wereldtitels sinds 2007. In 2022 breidde hij zijn record uit met 16 overwinningen in de X-Trials van de FIM en 16 wereldtitels in de trial van de FIM.

Iñaki Williams heeft het record voor de meeste opeenvolgende wedstrijden in La Liga. Hij brak zijn reeks van 251 wedstrijden toen hij geblesseerd raakte tijdens een wedstrijd van Athletic Bilbao tegen Celta de Vigo.

Ga naar de inhoud