Afrikaanse immigrant redt leven van Spanjaard bij brand in Dénia

Illegale immigrant redt leven van Spanjaard bij brand in Dénia
Beeld: Josan Montull / Twitter

ALICANTE – De 20-jarige immigrant zonder papieren Gorgui Lamine Sow uit Senegal heeft met gevaar voor eigen verwondingen het leven gered van een Spanjaard die in zijn woning vast zat bij een brand in het centrum van Dénia. Zonder na te denken klom de jonge Senegalees via het balkon naar binnen om de man op zijn schouders naar buiten te dragen en hem het leven te redden.

Gorgui Lamine Sow wordt door Álex Caudeli Webster omschreven als ‘superman’ en een levensredder. Want als de 20-jarige Senegalees niet had gereageerd zoals hij deed door met gevaar voor eigen verwondingen of erger de Spanjaard uit zijn brandende huis te redden, was Álex er niet meer geweest, aldus de woorden van de geredde Spanjaard. Daarom kreeg Gorgui van Álex een shirt met daarop het logo van Superman.

Het voorval deed zich vorige week vrijdag rond 11.30 uur voor toen de Senegalees Gorgui net zoals elke dag op straat zijn kettingen en sieraden probeerde te verkopen aan de voorbijgangers die vanwege de Puente de la Constitución de straten vulden. Op een gegeven moment hoorde Gorgui hulpkreten en zag hij een grote zwarte wolk uit een gebouw komen. Zonder erbij na te denken besloot de man via het balkon het huis binnen te gaan om de persoon of personen te redden.

Dat huis is van de 39-jarige gehandicapte Álex die daar ondanks de problemen met zijn benen en het feit dat hij in een rolstoel zit, samen met hond Lucky op een hoog woont. Gorgui was een van de eersten die ter plaatse was toen een kachel in de woning van Álex brand had gevat en een deken in lichterlaaie zette. Snel besloot de jonge Senegalees dat de situatie gevaarlijk was en zonder na te denken gooide hij Álex op zijn schouders en droeg hij hem via het balkon naar buiten waar inmiddels ook andere inwoners van het dorp aanwezig waren met een trap om zowel Gorgui als Álex uit het brandende huis te halen.

Terwijl Álex geholpen werd door de buurtbewoners besloot Gorgui weg te gaan. Het hele weekend werd naar hem gezocht want iedereen wilde hem bedanken. Gorgui woont echter met zijn vrouw en dochtertje in Gandia en komt regelmatig naar Dénia om zijn sieraden te verkopen. Maar Gorgui is illegaal in Spanje en wilde verder geen problemen waardoor hij waarschijnlijk besloot weg te gaan in plaats van oog in oog te komen staan met de politie. 

Uiteindelijk heeft een journalist van de regionale krant Levante EMV Gorgui kunnen vinden en kon Álex hem geëmotioneerd bedanken want zonder de jonge Senegalees was Álex er wellicht niet meer geweest. Gorgui is volgens hem en andere buurtbewoners een ‘héroe’  en daarom kregen hij en zijn dochter shirts met daarop het logo van Superman en beste vader ter wereld. Ook de gemeente wil de Senegalees een oorkonde geven en heeft beloofd haar best te doen om de immigrant en zijn familie een legale status te geven.

Het voorval in Dénia doet enigszins denken aan wat er gebeurde in Parijs toen een andere illegale immigrant (Mamoudou Gassama uit Mali) enkele verdiepingen naar boven klom om iemand uit een brandend gebouw te redden. Deze man kreeg later de Franse nationaliteit als bedankje en is nu brandweer in de Franse hoofdstad.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Abonneren op
Ramon

Wat een paranoide verknipte figuren hier. Deze vent haalt iemand uit een brandend huis en verdient een medaille. De gekkies hier halen er weer allerlei complottheorien bij.
Liever deze illegaal dan de schrijvers hier, man man ga je een schamen.

reinier ruiter

volgens mij weten vele niet wat naaste liefde is deze mensen willen graag een bestaan opbouwen en het zijn de eerst die bereid zijn hun mede mens te helpen die in nood zijn daar neem ik mijn petje voor af denk maar aan het verhaal in de bijbel de barmhartige Samaritaan ik help ook buitenlanders in Nederland want zij hebben on in 1945 ook geholpen na vijfjaar oorlog

Yanuqa

Ik zou willen weten wat er van het hondje terecht is gekomen, maar dat wordt nergens vermeld

Kerstman

Echt lees hier van die hersenloze teksten.
Komen die nou nooit uit die stinkende zolderruimte.
Ga leven zoeken !!!!

brianvanhees@hotmail.com

Ja die Martin gooit wat bagger eruit op een dag. Je zal hem als buurman hebben 🙂

brianvanhees@hotmail.com

Héél af en toe gebeurd dat wel eens..

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.