Hoge ‘veroño’ temperaturen verwacht in delen van Spanje

Hoge ‘veroño’ temperaturen verwacht in delen van Spanje
Beeld: Freepik & Flaticon

Hoge ‘veroño’ temperaturen verwacht in delen van Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na regen, sneeuw en wind komt zonneschijn en dat zal gebeuren in de vorm van een ‘veroño’ ofwel een ‘verano & otoño’ een warme periode in de herfstmaanden. Dit weekend worden op het vasteland van Spanje temperaturen boven de 20 graden verwacht in regio’s zoals Andalusië de Valencia regio en Murcia.

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet heeft de helft van Spanje en met name het zuidelijke deel van het land dit weekend te maken met hogere temperaturen dan wat normaal is deze tijd van het jaar. Met name langs de Middellandse Zee kust loopt het kwik op tot boven de 20 graden daarom wordt ook gesproken van een ‘veroño’.

Een ‘veroño’ is een samenvoeging van ‘verano’ (zomer) en ‘otoño’ (herfst) en is een fenomeen dat plaatsvindt in de herfst wanneer de temperaturen gedurende meerdere dagen hoog genoeg zijn om deze te vergelijken met een zomer.

In dit geval zullen met name de autonome regio’s Andalusië, Murcia en de Valencia regio met het weerfenomeen te maken krijgen. Op de Canarische Eilanden is het net zoals vaak rond deze tijd van het jaar aangenaam weer met zomerse temperaturen.

De Aemet voorspelt dat het in het noorden en noordwesten van het land in de regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, Navarra, La Rioja, Aragón en Castilië en León nog steeds plaatselijk heftig kan regenen met opnieuw sneeuw vanaf 1.400 meter hoogte in de Pyreneeën en Picos de Europa.

Regio’s

Op vrijdag zullen de temperaturen op sommige plaatsen in het zuiden en zuidoosten van het land in de provincies Cádiz, Huelva, Málaga, Almería, Murcia en in de provincie Alicante al stijgen tot 20 graden of meer en op zaterdag wordt het in diezelfde regio’s of net zo warm of zelfs warmer tot 23 graden in Murcia of 22 graden in Málaga. Ook op zondag wordt er door de Aemet nog gesproken over heerlijke ‘veroño’ achtige temperaturen tussen de 18 en 22 graden in het zuiden en zuidoosten van het land.

Canarische Eilanden

Net zoals meestal in de herfst- en wintermaanden zijn de temperaturen heerlijk op de Canarische Eilanden. Afhankelijk van het eiland schommelen dezen tussen de 18 en 24 graden afhankelijk ook van de dag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.