Werknemers skistations in Aragón protesteren op zaterdag: #SOSNieve (UPDATE)

Heraldo.es
Beeld: Heraldo.es

Werknemers skistations in Aragón protesteren op zaterdag: #SOSNieve (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Op zaterdag zal er door de werknemers van de skistations Formigal, Candanchu en Cerler geprotesteerd worden omdat men wil dat de skistations in de Pyreneeën van Aragón open gaan. Volgens de skistations is het niet te begrijpen dat winkelstraten en winkelcentra in de steden propvol zijn terwijl het skiën wat in de openlucht gebeurt niet is toegestaan.

UPDATE: De skistations van de vereniging Aramón zullen op 23 december eindelijk open gaan. Deze mededeling werd de dag voordat ¡werknemers van diverse skistations in de Pyreneeën van Aragón protesteerden onder het mom #SOSNieve op zaterdag. Het gaat om de skistations Cerler-Benasque, Formigal-Panticosa, Javalambre en Valdelinares in de provincie Teruel wat een totaal van 290 kilometer aan pistes is. De skistations Astun en Candanchu, die niet bij Aramón horen, zijn ook van plan om op 23 december open te gaan.

Onder het mom #SOSNieve komt men op zaterdag 12 december om 12.00 uur (12/12/12) bijeen bij de bekende skistations Candanchu, Cerler en Formigal in de Pyreneeën van de provincie Huesca in Aragón om te demonstreren tegen de huidige regionale corona-maatregelen waardoor het niet mogelijk is om open te gaan.

Het gaat om een spontane actie maar ondertussen veel steun heeft gekregen van de ski sector maar ook van de skiërs uit het hele land. Zaterdag zal er drie minuten stilte gehouden worden, een minuut voor elk skistation, en zal er door de aanwezige personen een S.O.S. gevormd worden als noodkreet.

Het idee was om bijeen te komen in deze drie Aragonese skistations maar ondertussen zijn er meer skistations die meedoen met de actie zoals in de Sierra Nevada (die op zaterdag 12 december wel open gaat maar alleen voor de inwoners van de provincie Granada), Panticosa en Valdelinares.

Bij de Catalaanse skistations wordt niet meegedaan aan de #SOSNieve actie omdat zij op 14 december de pistes mogen openen.

https://www.instagram.com/p/CIh2wYDI9Et/?utm_source=ig_web_copy_link
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.