Legendarische Spaanse tennisspeler Manolo Santana op 83-jarige leeftijd overleden

Legendarische Spaanse tennisspeler Manolo Santana op 83-jarige leeftijd overleden
Beeld: @rnadalacademy / twitter

Legendarische Spaanse tennisspeler Manolo Santana op 83-jarige leeftijd overleden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De legendarische Spaanse tennisspeler Manuel Santana is zaterdag 11 december 2021 op 83-jarige leeftijd in zijn woning in Marbella overleden. Manuel Santana is wellicht beter bekend als Manolo Santana en speelde van 1966 tot en met 1977 op het hoogste niveau in de tenniswereld. Manolo Santana is slechts zes maanden na de dood van zijn voormalige 83-jarige echtgenote Mila Ximenez overleden.

Tijdens zijn carrière won Santana twee Roland Garros-titels (1961 en 1964), één titel op Wimbledon (1966) en één US Open (1965) titel en werd daarmee een ​​van de beste Spaanse tennissers in de geschiedenis. Een andere huidige tennislegende Rafael Nadal was een van de eerste die op internet reageerde op de dood van wat hij ziet als een referentie en inspiratie in de Spaanse en internationale tenniswereld.

Manuel Martínez Santana speelde zijn eerste grandslamtoernooi als amateur in 1958 en werd in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld. Zijn eerste grandslamtitel behaalde hij in 1961 toen hij Nicola Pietrangeli in vijf sets versloeg in de finale van het Frans kampioenschap. Drie jaar later, in 1964, won hij zijn tweede Franse titel, wederom na winst in de finale op Pietrangeli.

In 1965 won hij het enkelspel van het Amerikaans kampioenschap na een overwinning in de finale op de Zuid-Afrikaan Cliff Drysdale. Ondanks zijn uitspraak dat “gras alleen voor koeien is” won hij in 1966 de Wimbledon-titel in het enkelspel na winst in de eindstrijd op de Amerikaan Dennis Ralston. In oktober 1966 werd Santana aangemerkt als de nummer één op de wereldranglijst. Hij speelde in totaal 120 wedstrijden voor Spanje in de Davis Cup tussen 1958 en 1970. In 1965 en 1967 bereikte hij met het Spaanse team de finale waar beide keren met 4–1 verloren werd van Australië. In 1984 werd Santana opgenomen in de internationale Tennis Hall of Fame.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.