Search
menu
Search

Nieuwe magische dorpen op de lijst ‘Pueblos Mágicos de España’ 2023

Nieuwe magische dorpen op de lijst ‘Pueblos Mágicos de España’ 2023
Beeld: Canva

Nieuwe magische dorpen op de lijst ‘Pueblos Mágicos de España’ 2023

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het initiatief ‘Pueblos Mágicos de España’ ofwel Magische Dorpen van Spanje heeft voor 2023 diverse nieuwe dorpen op de lijst gezet waardoor deze is uitgegroeid tot 120 magische dorpen. Dit initiatief moet je niet verwarren met de ‘Pueblos más bonitas de España’ waar de mooiste dorpen op een lijst staan en er inmiddels 110 vermeld worden.

Van mooiste dorpen of magische dorpen wordt volgens de twee initiatieven gesproken als deze dorpen iets bijzonders te bieden hebben. In dit geval hebben we het over de Magische Dorpen van Spanje die op de website ‘Pueblos Magicos’ verzameld worden. 

Waar bij de keuze voor Spanje’s Mooiste Dorpen vaak gekeken wordt naar monumenten en hoe het dorp eruit ziet, wordt er bij Spanje’s Magische Dorpen meer gekeken naar tradities, gastronomie en of dorpen ‘leven’ hebben. Uiteraard spelen de bezienswaardigheden ook een rol maar een Magisch Dorp moet volgens de initiatiefnemers iets meer hebben dan alleen een Mooi Dorp zijn.

Voor 2023 zijn er zes nieuwe dorpen bijgekomen waardoor de lijst inmiddels bestaat uit 120 Magische Dorpen. Het gaat om Icod de los Vinos (Tenerife) met de premie ‘Pueblo Mágico del Año’; Portomarín (Lugo) met de premie voor ‘Turismo Rural’; Madrigal de las Altas torres (Ávila) met de premie voor ‘Valorización del Patrimonio’; Duruelo de la Sierra (Soria) met de premie voor ‘Reconocimiento a la Gestión de Espacios Naturales’; de Middeleeuwse feesten (Jornadas Medievales) van Cortegana (Huelva) met de premie voor ‘Reconocimiento a la Realización de Eventos Culturales Singulares’ en het Tempeliersfestival (Festival Templario) van Jerez de los Caballeros (Badajoz) met de premie voor ‘Reconocimiento a la Realización de Eventos Culturales Singulares’. daarnaast heeft het Spaanse tijdschrift Hola Viajes de premie gekregen voor ‘comunicación’

  • dorp portomarin
  • dorp MadrigaldelasAltasTorres
  • dorp icosdelosvinos
  • dorp DuruelodelaSierra
  • dorp cortegana
  • dorp JerezdelosCaballeros
Ga naar de inhoud