Search
menu
Search

71-jarige man overleden in een wasstraat in Gandia

71-jarige man overleden in een wasstraat in Gandia
Beeld: via canva.com

71-jarige man overleden in een wasstraat in Gandia

Op zondag werd de gemeente Gandia (Valencia) opgeschrikt door een tragisch incident in een wasstraat. Een 71-jarige man kwam om het leven nadat hij vast kwam te zitten in een tunnel van de wasstraat. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en al snel stonden de media vol met schokkende details over het ongeluk. De man leed aan ernstig hoofd- en borstletsel en kon niet meer gered worden.

Volgens bronnen van de brandweer is het slachtoffer, een 71-jarige man, omgekomen nadat hij vast kwam te zitten in een tunnel van de wasstraat. Hij had ernstig hoofd- en borstletsel en was bewusteloos toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De brandweer van Gandia werd om 17:32 uur opgeroepen om de man te bevrijden, die vastzat tussen zijn voertuig en de pilaar van de wasstraat. Bij aankomst hebben de brandweerlieden het voertuig iets opgetild om de man te bevrijden en hebben ze geprobeerd hem te reanimeren. Helaas heeft de man niet gereageerd op deze levensreddende maatregelen en is hij ter plaatse overleden.

Het ongeluk vond plaats in een wasstraat gelegen tussen de CV-670 weg en de Avenida Grau. Deze locatie ligt in een druk gebied waar veel verkeer is en waar ook veel mensen wonen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er op het moment van het ongeluk veel mensen aanwezig waren, waaronder ook politieagenten die snel ter plaatse waren om te helpen. Dit tragische incident heeft ons doen beseffen dat zelfs de normaalste alledaagse situaties gevaarlijk kunnen zijn en dat we altijd alert moeten blijven.

Wasstraten zijn een populaire keuze voor het wassen van onze voertuigen. Ze zijn snel, gemakkelijk en zorgen voor een glanzend resultaat. Echter, net als bij elk ander apparaat, zijn er ook risico’s verbonden aan het gebruik van wasstraten. De belangrijkste oorzaak van ongelukken in wasstraten is het vast komen te zitten tussen het voertuig en de apparatuur. Dit kan gebeuren wanneer iemand probeert om een object uit de auto te halen, terwijl deze nog in de wasstraat staat, of wanneer iemand probeert om de auto te verlaten voordat de wasbeurt is voltooid.

Om ongelukken te voorkomen, zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen die genomen kunnen worden in wasstraten. Ten eerste moeten bestuurders altijd de instructies van het personeel opvolgen en nooit proberen om uit hun voertuig te stappen tijdens de wasbeurt. Daarnaast moeten alle objecten, zoals antennes en spiegels, worden ingeklapt voordat het voertuig de wasstraat in gaat. Ook is het belangrijk dat de bestuurder alert blijft en de auto niet verlaat totdat de wasbeurt volledig is afgerond.

Ga naar de inhoud