Search
menu
Search

Wat waren de populairste zoekopdrachten in Google in 2023 in Spanje?

Wat waren de populairste zoekopdrachten in Google in 2023 in Spanje?
Beeld: via canva.com

Wat waren de populairste zoekopdrachten in Google in 2023 in Spanje?

Google heeft ook dit jaar weer het jaaroverzicht van de meest gezochte onderwerpen op zoekmachine in Spanje gepubliceerd. Het afgelopen jaar was een jaar vol met interessante gebeurtenissen en ontwikkelingen, en dat is zeker terug te zien in de zoekopdrachten van de Spaanse internetgebruikers. Van politieke en juridische termen zoals amnestie en lawfare tot entertainmentfiguren zoals Shakira en tv-programma’s zoals La Isla de las Tentaciones, alles kwam voorbij in de zoekresultaten. Dit zijn de top 10 van meest gezochte onderwerpen in verschillende categorieën.

Het zal je niet verbazen dat sport en televisie een belangrijke rol spelen in de zoekopdrachten van Nederlanders. Sportliefhebbers hebben massaal gezocht naar hun favoriete atleten en evenementen, terwijl tv-kijkers nieuwsgierig waren naar de laatste programma’s en series.

In de wereld van sport is er één naam die bovenaan de lijst staat: Mbappe. Deze Franse voetballer heeft het afgelopen jaar veel indruk gemaakt en dat is terug te zien in de zoekopdrachten. Maar ook andere sterren zoals de voetbalster Jennifer Hermoso (vanwege haar voetbalprestaties, maar meer nog vanwege het kus-schandaal) en de tevens Spaanse profvoetballer Olga Carmona zijn populair onder de Spaanse internetgebruikers.

Als het gaat om televisie, is er één programma dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt: La Isla de las Tentaciones. Dit Spaanse realityprogramma heeft veel kijkers getrokken en dat is terug te zien in de zoekresultaten. Maar ook andere programma’s zoals El cuerpo en llamas en The Last Of Us hebben de aandacht getrokken van de Spaanse kijkers.

Het zal je misschien verbazen, maar Barbie was ook een veelgezocht onderwerp op Google in 2023. Nee, we hebben het niet over de poppen, maar over de film Barbie die uitkwam in dat jaar. Deze liveaction remake van de populaire animatiefilm trok veel aandacht en nieuwsgierigheid van Spaanse filmliefhebbers. Maar boven Barbie eindigde Oppenheimer op de top 5 lijst, terwijl na Barbie de Spaanse film As Bestas en de films Avatar 2 en Fast & Furious op de lijst staan.

Een ander interessant onderwerp dat hoog scoorde in de zoekresultaten was Shakira. De Colombiaanse zangeres blijft een grote naam in de muziekwereld en haar fans waren dan ook benieuwd naar het laatste nieuws en updates over haar leven en carrière. In Spanje werd ook veel gezocht naar de in 2023 overleden Tina Turner en de in juli overleden Sinead O’Conner.

Nu je een idee hebt van de meest gezochte onderwerpen in 2023, vraag je je misschien af ​​waarom deze specifieke onderwerpen zo populair waren. We hebben een korte analyse gedaan en hier zijn onze theorieën:

  • ChatGPT: Deze nieuwe technologie voor artificiële intelligentie heeft veel aandacht getrokken vanwege de mogelijkheden en toepassingen ervan. Spanjaarden waren nieuwsgierig naar wat deze technologie te bieden heeft en hoe het hun leven kan beïnvloeden.
  • Verkiezingen van 2023: In 2023 vonden er belangrijke verkiezingen plaats in Spanje en dat was duidelijk terug te zien in de zoekresultaten. Mensen wilden meer informatie over de verschillende politieke partijen en hun standpunten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.
  • Copa Mundial Femenina de Fútbol: Het WK voetbal voor vrouwen werd gehouden in 2023 en trok veel aandacht van sportliefhebbers. Spanjaarden waren benieuwd naar de prestaties van hun eigen nationale team en andere sterren uit de voetbalwereld.
  • Rubiales: Deze Spaanse voetbalbestuurder was betrokken bij verschillende controverses en dat maakte hem tot een veelbesproken onderwerp in de media. Spanjaarden wilden meer weten over zijn rol en invloed in de voetbalwereld.
  • Israël: Het Midden-Oosten blijft een belangrijk en gevoelig onderwerp in de wereldpolitiek en dat was niet anders in 2023. Spanjaarden zochten naar nieuws en updates over de situatie in Israël en de omliggende landen.
  • María Teresa Campos: Deze Spaanse journalist, radio- en televisiepresentator is in september 2023 overleden. Ze was een geliefd persoon op de Spaanse televisie en haar overlijden heeft gezorgd voor meer zoekresultaten in Spanje.
  • Matthew Perry: De acteur, bekend van de populaire serie Friends, trok veel aandacht vanwege zijn plotselinge overlijden. Spanjaarden wilden meer weten over deze Friends-acteur.
  • Marta Chávarri: Deze Spaanse socialite en zakenvrouw is in juni 2023 overleden waardoor veel Spanjaarden in Google naar haar hebben gezocht.
Ga naar de inhoud