skip to Main Content
Doe-het-zelf zaken Leroy Merlin en AKI gaan samen verder in Spanje
Lerory Merlin

Doe-het-zelf zaken Leroy Merlin en AKI gaan samen verder in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Eenieder die wel eens aan klussen aan het huis doet in Spanje kent de Leroy Merlin of AKI wel, twee van de grootste doe-het-zelf bouwzaken van Spanje. De Franse eigenaar Adeo heeft nu echter besloten om deze twee merken te verenigen tot een winkelmerk. In Spanje zijn 71 winkels van Leroy Merlin te vinden en 51 AKI winkels met in totaal meer dan 12.000 werknemers.

Ondanks dat beide winkels nu samengaan zullen er geen banen verloren gaan. Het is echter nog niet bekend welke naam men gaat hanteren. Het proces van samengaan van de Leroy Merlin en AKI winkels begint wereldwijd in 2018 en zal eindigen in 2020.

De eerste winkels die met deze nieuwe werkwijze te maken gaan krijgen zijn de AKI winkels in Colmenar (Madrid), Talavera de la Reina (Toledo) en Figueres (Girona). Daarna zullen geleidelijk aan alle Leroy Merlin en AKI winkels veranderingen gaan zien.

In totaal zal de nieuwe groep 119 winkels hebben in Spanje waarmee in 2017 al een omzet werd gemaakt van 2,5 miljard euro. De Leroy Merlin winkels zijn de grote variant met een oppervlakte van tenminste 8.000 m2 terwijl de AKI winkels kleiner van opzet zijn met oppervlaktes tussen de 2.000 en 3.000 m2. In de Leroy Merlin winkels werken zo’n 10.000 mensen terwijl dat er 1.700 zijn in de AKI winkels.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Zal er op letten, randje Alicante zit een Leroy Merlin naast de Mediamarkt en in San Juan een AKI naast de Carrefour, ik passeer beiden wekelijks. Bij de AKI ben ik pas geleden nog bamboe wezen halen voor de tuin. Al die winkels vullen zich aan, kun je het niet vinden bij de AKI dan heeft Leroy Merlin het wel. Mochten beiden het niet hebben bied de Carrefour meestal de oplossing omdat die spullen heeft die beiden andere winkels helemaal niet eens hebben. Hopelijk gaat het samengaan gepaard met nog maar 1 bezoek aan 1 winkel.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken