Doe-het-zelf zaken Leroy Merlin en AKI gaan samen verder in Spanje

Lerory Merlin
Beeld: Lerory Merlin

Doe-het-zelf zaken Leroy Merlin en AKI gaan samen verder in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eenieder die wel eens aan klussen aan het huis doet in Spanje kent de Leroy Merlin of AKI wel, twee van de grootste doe-het-zelf bouwzaken van Spanje. De Franse eigenaar Adeo heeft nu echter besloten om deze twee merken te verenigen tot een winkelmerk. In Spanje zijn 71 winkels van Leroy Merlin te vinden en 51 AKI winkels met in totaal meer dan 12.000 werknemers.

Ondanks dat beide winkels nu samengaan zullen er geen banen verloren gaan. Het is echter nog niet bekend welke naam men gaat hanteren. Het proces van samengaan van de Leroy Merlin en AKI winkels begint wereldwijd in 2018 en zal eindigen in 2020.

De eerste winkels die met deze nieuwe werkwijze te maken gaan krijgen zijn de AKI winkels in Colmenar (Madrid), Talavera de la Reina (Toledo) en Figueres (Girona). Daarna zullen geleidelijk aan alle Leroy Merlin en AKI winkels veranderingen gaan zien.

In totaal zal de nieuwe groep 119 winkels hebben in Spanje waarmee in 2017 al een omzet werd gemaakt van 2,5 miljard euro. De Leroy Merlin winkels zijn de grote variant met een oppervlakte van tenminste 8.000 m2 terwijl de AKI winkels kleiner van opzet zijn met oppervlaktes tussen de 2.000 en 3.000 m2. In de Leroy Merlin winkels werken zo’n 10.000 mensen terwijl dat er 1.700 zijn in de AKI winkels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.