Doe-het-zelf zaken Leroy Merlin en AKI gaan samen verder in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Doe-het-zelf zaken Leroy Merlin en AKI gaan samen verder in Spanje

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eenieder die wel eens aan klussen aan het huis doet in Spanje kent de Leroy Merlin of AKI wel, twee van de grootste doe-het-zelf bouwzaken van Spanje. De Franse eigenaar Adeo heeft nu echter besloten om deze twee merken te verenigen tot een winkelmerk. In Spanje zijn 71 winkels van Leroy Merlin te vinden en 51 AKI winkels met in totaal meer dan 12.000 werknemers.

Ondanks dat beide winkels nu samengaan zullen er geen banen verloren gaan. Het is echter nog niet bekend welke naam men gaat hanteren. Het proces van samengaan van de Leroy Merlin en AKI winkels begint wereldwijd in 2018 en zal eindigen in 2020.

De eerste winkels die met deze nieuwe werkwijze te maken gaan krijgen zijn de AKI winkels in Colmenar (Madrid), Talavera de la Reina (Toledo) en Figueres (Girona). Daarna zullen geleidelijk aan alle Leroy Merlin en AKI winkels veranderingen gaan zien.

In totaal zal de nieuwe groep 119 winkels hebben in Spanje waarmee in 2017 al een omzet werd gemaakt van 2,5 miljard euro. De Leroy Merlin winkels zijn de grote variant met een oppervlakte van tenminste 8.000 m2 terwijl de AKI winkels kleiner van opzet zijn met oppervlaktes tussen de 2.000 en 3.000 m2. In de Leroy Merlin winkels werken zo’n 10.000 mensen terwijl dat er 1.700 zijn in de AKI winkels.

Ga naar de inhoud