skip to Main Content
Nederlanders onder gearresteerde drugssmokkelaars in Catalonië
123rf

Nederlanders onder gearresteerde drugssmokkelaars in Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Guardia Civil politie heeft op meerdere plaatsen in Catalonië in totaal 2.700 kilo marihuana gevonden en in beslag genomen en daarnaast 25 verdachten gearresteerd. Daaronder bevonden zich personen van verschillende nationaliteiten maar hoofdzakelijk Nederlanders en Britten die woonachtig zijn in Mataró (Barcelona), Castelldefels (Barcelona) en Calafell (Tarragona).

Het politieonderzoek begon in april vorig jaar toen agenten bij een controle bij de grensovergang La Junquera (Gerona) 400 kilo marihuana en 20 kilo hasj verstopt in een lading groente en fruit die op weg was van Spanje naar Nederland vonden. Daardoor kwam de politie achter een criminele bende die bijna dagelijks drugs via vrachtwagens naar Nederland en Groot Brittannië stuurden.

De drugs zaten in deze vrachtwagens verstopt in allerlei producten zoals banken, boksballen, puffs, zakken voedsel voor dieren, wijnvaten, pallets met bier en groente en fruit. De drugs werden verbouwd, verpakt en vervoerd vanuit Catalonië en Baskenland richting o.a. Nederland.

Bij de huiszoekingen waren tientallen agenten van de Guardia Civil betrokken waarbij 17 woningen en loodsen werden binnengevallen en onderzocht. Daarbij troffen de agenten niet alleen 2.700 kilo marihuana aan maar ook andere drugs en 160.000 euro contant geld waarvan 75.000 onder de grond verstopt was.

Bij de huiszoeking in Castelldefels (Barcelona) wilde de verdachte de agenten omver rijden om te vluchten maar kon hij uiteindelijk toch worden aangehouden. In de gemeente Cabrera de Mar werd zelfs een laboratorium gevonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Waar een klein land groot in kan zijn….ahum, trots ben ik er zeer zeker niet op!!
    Nederland is bekend om zijn productie en uitvoer van XTC en invoer van de andere rommel, zoals coke en wiet etc.
    Op dat soort momenten schaam ik me diep voor het feit dat Nederland daar bekend om staat.

    1. Beste Juan 74, als zuiderbuur kan ik je vertellen dat de Antwerpse haven het epicentrum blijkt te zijn voor de invoer van drugs in Europa. Dus je hoeft je daarover niet te schamen hé! Volgens een reportage op tv daarover deze week doet de douane wel zijn best met nieuwe scanners en zo maar het blijft dweilen met de kraan open. Het is nu eenmaal niet mogelijk die vele duizenden containers te controleren…

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken