Nederlanders onder gearresteerde drugssmokkelaars in Catalonië

Nederlanders onder gearresteerde drugssmokkelaars in Catalonië
Beeld: 123rf

Nederlanders onder gearresteerde drugssmokkelaars in Catalonië

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Guardia Civil politie heeft op meerdere plaatsen in Catalonië in totaal 2.700 kilo marihuana gevonden en in beslag genomen en daarnaast 25 verdachten gearresteerd. Daaronder bevonden zich personen van verschillende nationaliteiten maar hoofdzakelijk Nederlanders en Britten die woonachtig zijn in Mataró (Barcelona), Castelldefels (Barcelona) en Calafell (Tarragona).

Het politieonderzoek begon in april vorig jaar toen agenten bij een controle bij de grensovergang La Junquera (Gerona) 400 kilo marihuana en 20 kilo hasj verstopt in een lading groente en fruit die op weg was van Spanje naar Nederland vonden. Daardoor kwam de politie achter een criminele bende die bijna dagelijks drugs via vrachtwagens naar Nederland en Groot Brittannië stuurden.

De drugs zaten in deze vrachtwagens verstopt in allerlei producten zoals banken, boksballen, puffs, zakken voedsel voor dieren, wijnvaten, pallets met bier en groente en fruit. De drugs werden verbouwd, verpakt en vervoerd vanuit Catalonië en Baskenland richting o.a. Nederland.

Bij de huiszoekingen waren tientallen agenten van de Guardia Civil betrokken waarbij 17 woningen en loodsen werden binnengevallen en onderzocht. Daarbij troffen de agenten niet alleen 2.700 kilo marihuana aan maar ook andere drugs en 160.000 euro contant geld waarvan 75.000 onder de grond verstopt was.

Bij de huiszoeking in Castelldefels (Barcelona) wilde de verdachte de agenten omver rijden om te vluchten maar kon hij uiteindelijk toch worden aangehouden. In de gemeente Cabrera de Mar werd zelfs een laboratorium gevonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.