skip to Main Content
Schiphol krijgt Spaanse olijfolie “Olive Oil Lounge”
OLive Oil Wolrd Tour

Schiphol krijgt Spaanse olijfolie “Olive Oil Lounge”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In het kader van een promotie onder de noemer “Let’s make a tastier world” hebben Aceites de Oliva España en de Europese Unie de actie gepresenteerd genaamd “Olive Oil Lounge”. Deze zal geplaatst worden in het vliegveld Schiphol in de vertrekhal 3. Het gaat om een VIP-achtige zaal die door iedereen bezocht kan worden en waar de Spaanse olijfolie gepresenteerd wordt.

Deze promotieactie van de Spaanse olijfolie is doelbewust geplaatst in Schiphol omdat dit vliegveld het vijfde grootste is van Europa en tiende van de wereld en waar meer dan 50 miljoen passagiers voorbij komen waarvan een groot deel afkomstig van internationale vluchten die een doorreis maken.

De Olive Oil Lounge is tussen 3 en 31 januari te bezoeken in de vertrekhal departures 3 van maandag tot en met zondag tussen 11 en 19 uur. Na Amsterdam zal de tour verder gaan naar o.a. Londen Heathrow tussen 15 januari en 15 februari. Eerder was de Olive Oil Lounge al te zien in de vliegvelden van o.a. Brussel, Madrid, Barcelona en Mallorca.

World Tour

Olive Oil World Tour is de internationale promotiecampagne voor olijfolie gepromoot door de Spaanse Olijfolie Interprofessionele Organisatie (Organización Interprofessional del Aceite de Oliva Español) met de steun van de Europese Unie. Een uitnodiging gericht op reizigers van over de hele wereld om zich bij de Europese gezonde levensstijl aan te sluiten door de consumptie van olijfolie.

Olive Oil World Tour duurt drie jaar en gaat door vijf landen van Europa: Spanje, Duitsland, Groot Brittannië, België en Nederland. Spanje, als wereldleider in productie, distributie en commercialisering van olijfolie, zal dit Europese project leiden met de hoofdboodschap van de campagne: “Doe mee met de gezonde Europese levensstijl. Laten we een lekkerere wereld maken”.

Lounge

De Olive Oil Lounge is een ontmoetingsplaats voor reizigers uit alle hoeken van de wereld. Zo is er een olijfolie expositie met een selectie van de beste olijfoliën uit Spanje en andere Europese landen. Naast het leren hoe de beste olijfolie te selecteren, is het in de Olive Oil Lounge ook mogelijk mee te doen met een olijfolieproeverij.

En dit alles in een chill out achtige ruimte waar de mobiele apparaten kunnen worden opgeladen, gratis wifi is en ook ruimte is voor de kinderen met een speciale kinderhoek en activiteiten.

Nederland

Nederland staat wat betreft de consumptie van olijfolie op de negende plaats binnen Europa maar experts menen dat het gebruik van olijfolie zal stijgen in Nederland de komende jaren. Bijna 90% van de olijfolie dat in Nederland werd geïmporteerd is afkomstig uit Europa waarbij Spanje de grootste leverancier was met 10.941 ton aan olijfolie, 60% van het totaal in 2017 (18.140 ton).

De afgelopen tien jaar tussen 2008 en eind 2017 steeg het gebruik van olijfolie in Nederland met 50% van 5.083 ton in 2008 naar 10.941 ton olijfolie eind 2017.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Mooi initiatief. Kleine aanvulling/correctie: het gaat om de promotie van extra vierge olijfolie en niet om olijfolie…. Wat dat uitmaakt, vraag je. Alles! Alleen extra vierge olijfolie is het verse vruchtensap van de olijf. Olijfolie is geraffineerd en bevat nauwelijks nog de gezonde eigenschappen van de olijf.

 2. Even een kleine correctie mbt Schiphol. Voor zover ik weet en een paar maanden geleden nog onderzocht heb, staat Schiphol op de 3e plek binnen Europa, na Londen en Parijs. En op de wereldranglijst op de 11e plek qua grootste luchthaven (obv aantal passagiers).

   1. Tja he hele concept vind ik nogal grappig klinken, maar onderbouwen kan ik het niet zo goed. “Ariel opent waspoederlounge”, zo lees ik het een beetje.

    1. Ik snap ergens wel wat je zegt.
     Maar de EU wil denk ik op deze manier zorgen voor nog meer afzet van de olijfolie en aangezien het grootste deel van de landbouw sector in Spanje drijft op EU subsidies, is het niet zo gek dat ze vooral de nadruk op Spanje leggen.
     Daarnaast is het een gegeven dat olijfolie gezonder is dan andere vormen van vet in het eten doen.
     Of Croma en Becel dat zo met me eens zijn, dat laten we maar in het midden hahaha

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by