Schiphol krijgt Spaanse olijfolie “Olive Oil Lounge”

Schiphol krijgt Spaanse olijfolie “Olive Oil Lounge”
Beeld: OLive Oil Wolrd Tour

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In het kader van een promotie onder de noemer “Let’s make a tastier world” hebben Aceites de Oliva España en de Europese Unie de actie gepresenteerd genaamd “Olive Oil Lounge”. Deze zal geplaatst worden in het vliegveld Schiphol in de vertrekhal 3. Het gaat om een VIP-achtige zaal die door iedereen bezocht kan worden en waar de Spaanse olijfolie gepresenteerd wordt.

Deze promotieactie van de Spaanse olijfolie is doelbewust geplaatst in Schiphol omdat dit vliegveld het vijfde grootste is van Europa en tiende van de wereld en waar meer dan 50 miljoen passagiers voorbij komen waarvan een groot deel afkomstig van internationale vluchten die een doorreis maken.

De Olive Oil Lounge is tussen 3 en 31 januari te bezoeken in de vertrekhal departures 3 van maandag tot en met zondag tussen 11 en 19 uur. Na Amsterdam zal de tour verder gaan naar o.a. Londen Heathrow tussen 15 januari en 15 februari. Eerder was de Olive Oil Lounge al te zien in de vliegvelden van o.a. Brussel, Madrid, Barcelona en Mallorca.

World Tour

Olive Oil World Tour is de internationale promotiecampagne voor olijfolie gepromoot door de Spaanse Olijfolie Interprofessionele Organisatie (Organización Interprofessional del Aceite de Oliva Español) met de steun van de Europese Unie. Een uitnodiging gericht op reizigers van over de hele wereld om zich bij de Europese gezonde levensstijl aan te sluiten door de consumptie van olijfolie.

Olive Oil World Tour duurt drie jaar en gaat door vijf landen van Europa: Spanje, Duitsland, Groot Brittannië, België en Nederland. Spanje, als wereldleider in productie, distributie en commercialisering van olijfolie, zal dit Europese project leiden met de hoofdboodschap van de campagne: “Doe mee met de gezonde Europese levensstijl. Laten we een lekkerere wereld maken”.

Lounge

De Olive Oil Lounge is een ontmoetingsplaats voor reizigers uit alle hoeken van de wereld. Zo is er een olijfolie expositie met een selectie van de beste olijfoliën uit Spanje en andere Europese landen. Naast het leren hoe de beste olijfolie te selecteren, is het in de Olive Oil Lounge ook mogelijk mee te doen met een olijfolieproeverij.

En dit alles in een chill out achtige ruimte waar de mobiele apparaten kunnen worden opgeladen, gratis wifi is en ook ruimte is voor de kinderen met een speciale kinderhoek en activiteiten.

Nederland

Nederland staat wat betreft de consumptie van olijfolie op de negende plaats binnen Europa maar experts menen dat het gebruik van olijfolie zal stijgen in Nederland de komende jaren. Bijna 90% van de olijfolie dat in Nederland werd geïmporteerd is afkomstig uit Europa waarbij Spanje de grootste leverancier was met 10.941 ton aan olijfolie, 60% van het totaal in 2017 (18.140 ton).

De afgelopen tien jaar tussen 2008 en eind 2017 steeg het gebruik van olijfolie in Nederland met 50% van 5.083 ton in 2008 naar 10.941 ton olijfolie eind 2017.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Mooi initiatief. Kleine aanvulling/correctie: het gaat om de promotie van extra vierge olijfolie en niet om olijfolie…. Wat dat uitmaakt, vraag je. Alles! Alleen extra vierge olijfolie is het verse vruchtensap van de olijf. Olijfolie is geraffineerd en bevat nauwelijks nog de gezonde eigenschappen van de olijf.

Even een kleine correctie mbt Schiphol. Voor zover ik weet en een paar maanden geleden nog onderzocht heb, staat Schiphol op de 3e plek binnen Europa, na Londen en Parijs. En op de wereldranglijst op de 11e plek qua grootste luchthaven (obv aantal passagiers).

Is dit artikel nu serieus of is het een grote grap?

Wat is hier grappig aan Maikel?

Tja he hele concept vind ik nogal grappig klinken, maar onderbouwen kan ik het niet zo goed. “Ariel opent waspoederlounge”, zo lees ik het een beetje.

Ik snap ergens wel wat je zegt.
Maar de EU wil denk ik op deze manier zorgen voor nog meer afzet van de olijfolie en aangezien het grootste deel van de landbouw sector in Spanje drijft op EU subsidies, is het niet zo gek dat ze vooral de nadruk op Spanje leggen.
Daarnaast is het een gegeven dat olijfolie gezonder is dan andere vormen van vet in het eten doen.
Of Croma en Becel dat zo met me eens zijn, dat laten we maar in het midden hahaha

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.