Search
menu
Search

Schiphol krijgt Spaanse olijfolie “Olive Oil Lounge”

Oeps ... foto ontbreekt!

Schiphol krijgt Spaanse olijfolie “Olive Oil Lounge”

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In het kader van een promotie onder de noemer “Let’s make a tastier world” hebben Aceites de Oliva España en de Europese Unie de actie gepresenteerd genaamd “Olive Oil Lounge”. Deze zal geplaatst worden in het vliegveld Schiphol in de vertrekhal 3. Het gaat om een VIP-achtige zaal die door iedereen bezocht kan worden en waar de Spaanse olijfolie gepresenteerd wordt.

Deze promotieactie van de Spaanse olijfolie is doelbewust geplaatst in Schiphol omdat dit vliegveld het vijfde grootste is van Europa en tiende van de wereld en waar meer dan 50 miljoen passagiers voorbij komen waarvan een groot deel afkomstig van internationale vluchten die een doorreis maken.

De Olive Oil Lounge is tussen 3 en 31 januari te bezoeken in de vertrekhal departures 3 van maandag tot en met zondag tussen 11 en 19 uur. Na Amsterdam zal de tour verder gaan naar o.a. Londen Heathrow tussen 15 januari en 15 februari. Eerder was de Olive Oil Lounge al te zien in de vliegvelden van o.a. Brussel, Madrid, Barcelona en Mallorca.

World Tour

Olive Oil World Tour is de internationale promotiecampagne voor olijfolie gepromoot door de Spaanse Olijfolie Interprofessionele Organisatie (Organización Interprofessional del Aceite de Oliva Español) met de steun van de Europese Unie. Een uitnodiging gericht op reizigers van over de hele wereld om zich bij de Europese gezonde levensstijl aan te sluiten door de consumptie van olijfolie.

Olive Oil World Tour duurt drie jaar en gaat door vijf landen van Europa: Spanje, Duitsland, Groot Brittannië, België en Nederland. Spanje, als wereldleider in productie, distributie en commercialisering van olijfolie, zal dit Europese project leiden met de hoofdboodschap van de campagne: “Doe mee met de gezonde Europese levensstijl. Laten we een lekkerere wereld maken”.

Lounge

De Olive Oil Lounge is een ontmoetingsplaats voor reizigers uit alle hoeken van de wereld. Zo is er een olijfolie expositie met een selectie van de beste olijfoliën uit Spanje en andere Europese landen. Naast het leren hoe de beste olijfolie te selecteren, is het in de Olive Oil Lounge ook mogelijk mee te doen met een olijfolieproeverij.

En dit alles in een chill out achtige ruimte waar de mobiele apparaten kunnen worden opgeladen, gratis wifi is en ook ruimte is voor de kinderen met een speciale kinderhoek en activiteiten.

Nederland

Nederland staat wat betreft de consumptie van olijfolie op de negende plaats binnen Europa maar experts menen dat het gebruik van olijfolie zal stijgen in Nederland de komende jaren. Bijna 90% van de olijfolie dat in Nederland werd geïmporteerd is afkomstig uit Europa waarbij Spanje de grootste leverancier was met 10.941 ton aan olijfolie, 60% van het totaal in 2017 (18.140 ton).

De afgelopen tien jaar tussen 2008 en eind 2017 steeg het gebruik van olijfolie in Nederland met 50% van 5.083 ton in 2008 naar 10.941 ton olijfolie eind 2017.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?