Schiphol krijgt Spaanse olijfolie “Olive Oil Lounge”

Schiphol krijgt Spaanse olijfolie “Olive Oil Lounge”
Beeld: OLive Oil Wolrd Tour
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In het kader van een promotie onder de noemer “Let’s make a tastier world” hebben Aceites de Oliva España en de Europese Unie de actie gepresenteerd genaamd “Olive Oil Lounge”. Deze zal geplaatst worden in het vliegveld Schiphol in de vertrekhal 3. Het gaat om een VIP-achtige zaal die door iedereen bezocht kan worden en waar de Spaanse olijfolie gepresenteerd wordt.

Deze promotieactie van de Spaanse olijfolie is doelbewust geplaatst in Schiphol omdat dit vliegveld het vijfde grootste is van Europa en tiende van de wereld en waar meer dan 50 miljoen passagiers voorbij komen waarvan een groot deel afkomstig van internationale vluchten die een doorreis maken.

De Olive Oil Lounge is tussen 3 en 31 januari te bezoeken in de vertrekhal departures 3 van maandag tot en met zondag tussen 11 en 19 uur. Na Amsterdam zal de tour verder gaan naar o.a. Londen Heathrow tussen 15 januari en 15 februari. Eerder was de Olive Oil Lounge al te zien in de vliegvelden van o.a. Brussel, Madrid, Barcelona en Mallorca.

World Tour

Olive Oil World Tour is de internationale promotiecampagne voor olijfolie gepromoot door de Spaanse Olijfolie Interprofessionele Organisatie (Organización Interprofessional del Aceite de Oliva Español) met de steun van de Europese Unie. Een uitnodiging gericht op reizigers van over de hele wereld om zich bij de Europese gezonde levensstijl aan te sluiten door de consumptie van olijfolie.

Olive Oil World Tour duurt drie jaar en gaat door vijf landen van Europa: Spanje, Duitsland, Groot Brittannië, België en Nederland. Spanje, als wereldleider in productie, distributie en commercialisering van olijfolie, zal dit Europese project leiden met de hoofdboodschap van de campagne: “Doe mee met de gezonde Europese levensstijl. Laten we een lekkerere wereld maken”.

Lounge

De Olive Oil Lounge is een ontmoetingsplaats voor reizigers uit alle hoeken van de wereld. Zo is er een olijfolie expositie met een selectie van de beste olijfoliën uit Spanje en andere Europese landen. Naast het leren hoe de beste olijfolie te selecteren, is het in de Olive Oil Lounge ook mogelijk mee te doen met een olijfolieproeverij.

En dit alles in een chill out achtige ruimte waar de mobiele apparaten kunnen worden opgeladen, gratis wifi is en ook ruimte is voor de kinderen met een speciale kinderhoek en activiteiten.

Nederland

Nederland staat wat betreft de consumptie van olijfolie op de negende plaats binnen Europa maar experts menen dat het gebruik van olijfolie zal stijgen in Nederland de komende jaren. Bijna 90% van de olijfolie dat in Nederland werd geïmporteerd is afkomstig uit Europa waarbij Spanje de grootste leverancier was met 10.941 ton aan olijfolie, 60% van het totaal in 2017 (18.140 ton).

De afgelopen tien jaar tussen 2008 en eind 2017 steeg het gebruik van olijfolie in Nederland met 50% van 5.083 ton in 2008 naar 10.941 ton olijfolie eind 2017.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.