New York Times plaatst 3 Spaanse bestemmingen op top 52 lijst

Asturië / Pixabay
Beeld: Asturië / Pixabay

MADRID – De New York Times heeft een lijst gepubliceerd met daarop 52 bestemmingen die de moeite waard zijn om te ontdekken in 2020. Daaronder bevinden zich ook drie bestemmingen in Spanje, te weten de regio Asturië, het Balearen eiland Menorca en de Valle de Arán in de Catalaanse Pyreneeën.

Voor de meeste Spanjaarden en ook veel Europeanen is de vermelding van deze drie Spaanse bestemmingen op de lijst van 52 bestemmingen om te ontdekken in 2020 overbodig want zij weten al langer dat deze de moeite waard zijn om te bezoeken. Het valt echter wel op dat de prestigieuze krant deze bestemmingen noemt en niet kiest voor de meer populaire bestemmingen in Spanje.

De regio Asturië, het eiland Menorca en de Valle de Arán in Lerida zullen nu wellicht meer Amerikanen op bezoek gaan krijgen vanwege de vermelding op de top 52 lijst.

Asturië / Pixabay

Asturië 

The New York Times omschrijft de regio Asturië als de plaats waar de Spanjaarden de massale drukte langs de Middellandse Zeekust vermijden. Verwacht wordt dat deze regio vanaf 2021 nog aantrekkelijker zal worden wanneer de AVE hogesnelheidstrein de Picos de Europa zal doorkruisen.

Valle de Arán / Turismo Vall d’Aran

Valle de Arán

Over de Valle de Arán schrijft de The New York Times dat dit een authentiek stukje landschap is in de prachtige Catalaanse Pyreneeën waar een goede gastronomie te vinden is. De eeuwenoude isolatie met behoud van de middeleeuwse dorpen, de Aranese taal en de ongerepte natuur zijn de pluspunten volgens de Amerikaanse krant.

Menorca / Pixabay

Menorca

Menorca staat op de lijst omdat dit wellicht het minst drukke en minst bezochte Balearen eiland is maar dat is dan ook de charme van het eiland in de Middellandse Zee. Menorca is bij velen geliefd om de wilde landschappen maar vooral vanwege de prachtige ongerepte stranden en mooie baaien. De krant haalt ook de opening aan van de Zwitserse kunst galerie Hauser & Wirth op het eilandje Illa del Rei, naast de stad Mahon.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Harrie

Mooie foto’s

Jozef

Els, (die andere !) ik ben het volkomen eens met je. Touristen zijn O.K. zolang het touristen zijn. Een buslading Amerikanen is niet te vergelijken met een cargo Engels plebs die de boel effe op afbraakniveau op terrassen en hotels komen veranderen. Japanners en Chinezen met cultuurinslag zijn welkome gasten met eerbied en respect naar andere medebewoners van deze planeet. Kijken niet op een dubbeltje en genieten van wat geboden wordt. Kortom het is een andere categorie. Ik heb zelf groepen Amerikanen begeleid in Frankrijk zonder ooit enig probleem maar wèl hun gulheid en beschaving mogen ervaren. Het gaat om… Lees verder »

Andere Els

Ik weet niet of je hier blij van wordt…. Sommigen ongetwijfeld wel, want Amerikanen brengen veel geld mee. Maar ze hebben ook hoge eisen! En ze zijn over het algemeen erg luidruchtig en hebben weinig respect voor plaatselijke gebruiken en omgangsvormen. Wij gaan graag naar deze gebieden met vakantie, juist om de cultuur en natuur. We proberen ons zoveel mogelijk aan te passen aan de plaatselijke omgangsvormen en met het beetje Spaans dat we proberen te leren worden we altijd zeer gastvrij bejegend. Hopelijk gaan ze niet overspoeld worden door amerikanen die nergens respect voor hebben. En de eventuele hordes… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.