New York Times plaatst 3 Spaanse bestemmingen op top 52 lijst

Asturië / Pixabay
Beeld: Asturië / Pixabay

New York Times plaatst 3 Spaanse bestemmingen op top 52 lijst

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De New York Times heeft een lijst gepubliceerd met daarop 52 bestemmingen die de moeite waard zijn om te ontdekken in 2020. Daaronder bevinden zich ook drie bestemmingen in Spanje, te weten de regio Asturië, het Balearen eiland Menorca en de Valle de Arán in de Catalaanse Pyreneeën.

Voor de meeste Spanjaarden en ook veel Europeanen is de vermelding van deze drie Spaanse bestemmingen op de lijst van 52 bestemmingen om te ontdekken in 2020 overbodig want zij weten al langer dat deze de moeite waard zijn om te bezoeken. Het valt echter wel op dat de prestigieuze krant deze bestemmingen noemt en niet kiest voor de meer populaire bestemmingen in Spanje.

De regio Asturië, het eiland Menorca en de Valle de Arán in Lerida zullen nu wellicht meer Amerikanen op bezoek gaan krijgen vanwege de vermelding op de top 52 lijst.

6c2df8cf53d1fb69223c023e212d4007
Asturië / Pixabay

Asturië 

The New York Times omschrijft de regio Asturië als de plaats waar de Spanjaarden de massale drukte langs de Middellandse Zeekust vermijden. Verwacht wordt dat deze regio vanaf 2021 nog aantrekkelijker zal worden wanneer de AVE hogesnelheidstrein de Picos de Europa zal doorkruisen.

937d4bf188e84d131f7b8461f007c48f
Valle de Arán / Turismo Vall d’Aran

Valle de Arán

Over de Valle de Arán schrijft de The New York Times dat dit een authentiek stukje landschap is in de prachtige Catalaanse Pyreneeën waar een goede gastronomie te vinden is. De eeuwenoude isolatie met behoud van de middeleeuwse dorpen, de Aranese taal en de ongerepte natuur zijn de pluspunten volgens de Amerikaanse krant.

c8cd75b81bb019c48b05ff206dca9606
Menorca / Pixabay

Menorca

Menorca staat op de lijst omdat dit wellicht het minst drukke en minst bezochte Balearen eiland is maar dat is dan ook de charme van het eiland in de Middellandse Zee. Menorca is bij velen geliefd om de wilde landschappen maar vooral vanwege de prachtige ongerepte stranden en mooie baaien. De krant haalt ook de opening aan van de Zwitserse kunst galerie Hauser & Wirth op het eilandje Illa del Rei, naast de stad Mahon.

Ga naar de inhoud