Horeca uitbaters Mallorca uit protest coronaregels de straten op

Horeca uitbaters Mallorca uit protest coronaregels de straten op
Beeld: 123rf

Horeca uitbaters Mallorca uit protest coronaregels de straten op

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Circa duizend horeca ondernemers zijn dinsdag tijdens een niet geautoriseerde manifestatie de straten opgegaan op Mallorca. De uitbaters zijn kwaad vanwege de aanhoudende coronaregels waardoor bars en restaurants niet meer mogen openen.

Net zoals op veel andere plaatsen in Spanje moet de horeca vanwege de immer stijgende corona besmettingen dicht of heeft de sector te maken met strenge coronaregels en maatregelen.

Sinds dinsdag 12 januari moet op Mallorca gedurende 15 dagen alle horeca dicht terwijl datzelfde geldt op Ibiza vanaf woensdag 13 januari. Dat betekent dus alweer een tegenvaller voor de bars en restaurants op de eilanden en men is niet blij.

De manifestatie van honderden ondernemers startte dinsdag bij het Consulat om daarna in een stoet naar het Parlament, de Cort en de Plaza de Espanya te lopen om te eindigen bij het Hooggerechtshof van de Balearen (TSJIB).

De manifestatie had echter geen ok gekregen van de autoriteiten omdat de corona-maatregelen zoals de minimale afstand van anderhalve meter niet gegarandeerd konden worden (zoals te zien is op de videobeelden). Toch ging men de straat op en blokkeerde men op diverse punten de wegen.

De regionale premier van de Balearen eilanden begrijpt de frustratie van de ondernemers en kan zich verplaatsen in hun situatie maar tijdens een pandemie waar levens op het spel staan moeten drastische maatregelen getroffen worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.