Kinderen tot 18 januari vanwege de sneeuwval niet naar school in Madrid

Kinderen tot 18 januari vanwege de sneeuwval niet naar school in Madrid
Beeld: Twitter

Kinderen tot 18 januari vanwege de sneeuwval niet naar school in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De kinderen in de Madrid regio hoeven tot in ieder geval 18 januari niet naar school. De reden daarvoor is dat de hevige sneeuwval en de gevolgen daarvan inclusief de extreem lage temperaturen tijdens de koudegolf op dit moment het onmogelijk maakt om de scholen te openen in en rond de Spaanse hoofdstad.

Daarnaast is het brengen van de kinderen naar school ook geen makkelijke opgave op dit moment. Wegen zijn nog steeds op veel plaatsen onbegaanbaar na de hevige en historische sneeuwval van het afgelopen weekend in en rond Madrid waar meer dan 60 cm sneeuw viel. 

De lage temperaturen tijdens de koudegolf zorgen er nu ook voor dat het spekglad is en dat het gewoon te gevaarlijk is om kinderen naar school te laten gaan. Daarnaast zijn er scholen die door de sneeuwval beschadigd zijn en opgeknapt moeten worden. Bij veel scholen zijn daken kapot omdat ze het gewicht van de sneeuw niet aankonden en zijn er veel bomen afgeknapt.

Men verwacht ook dat de koudegolf problemen en schade kan veroorzaken aan verwarmings- en ventilatiesystemen die juist in de tijd van corona nodig zijn.

Vanaf woensdag 13 januari zal er sprake zijn van thuisonderwijs. Deze maatregel heeft direct effect op 1,2 miljoen schoolkinderen op 3.344 scholen in de Madrid regio, dus in en rondom de Spaanse hoofdstad.

In eerste instantie zouden scholen alleen op 11 en 12 januari gesloten zijn maar dat is dus verlengd tot tenminste 18 januari.

Naast de Madrid regio zijn er ook geen lessen voor schoolkinderen in Aragón en Castilla-La Mancha. Ook in deze regio’s zal sprake zijn van thuisonderwijs.

Ga naar de inhoud