Spaans paspoort op vier na krachtigste ter wereld

Spaans paspoort op vier na krachtigste ter wereld
Beeld: 123rf

Spaans paspoort op vier na krachtigste ter wereld

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaans paspoort staat volgens de Henly Passport Index 2021 op een vierde plaats wat inhoudt dat het paspoort voor de Spanjaarden het vierde krachtigste ter wereld is. Met het Spaans paspoort kunnen de Spanjaarden 188 landen zonder visum bezoeken. 

In de editie van vorig jaar (2020) stond Spanje op de vijfde plaats met 187 visumvrije landen en 39 landen met een verplicht visum. De Spaanse paspoorten staan ook dit jaar weer boven de Nederlandse en Belgische paspoorten op de lijst.

Terwijl men met het Nederlands paspoort zonder visum kan reizen naar 186 landen (plaats 6) en in het geval van een Belgisch paspoort naar 185 landen (plaats 7) kunnen de Spanjaarden met hun paspoort zonder de noodzaak van een visum naar 188 landen reizen, goed voor een vierde plaats op de lijst.

Spanje staat op een gedeelde vierde plaats met Luxemburg, Finland en Italië terwijl men met een paspoort uit Duitsland en Zuid Korea naar 189 landen kan reizen (plaats 3), een paspoort uit Singapore naar 190 landen gereisd kan worden (plaats 2) en Japan op de eerste plaats staat met 191 landen.

Met het Spaanse paspoort zijn er 38 landen waar men een visum voor nodig heeft terwijl dat er 40 zijn voor het Nederlands paspoort en 41 voor het Belgisch paspoort.

Bekijk alle gegevens HIER.

Ga naar de inhoud