Search
menu
Search

Algo de españa – deel 29: leef je droom en niet andersom

Algo de españa – deel 29: leef je droom en niet andersom
Beeld: supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 29: leef je droom en niet andersom

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Bijna 7 jaar wonen we nu in Spanje. Soms zeggen mensen “ik wil ook wat jij doet”.  En dan zeg ik,  ‘nou doe het dan’? Wat heb je nou te verliezen? Er bestaan geen zekerheden. Morgen kan je dood neervallen. Maar mocht dat dan gebeuren dan zou ik willen terugkijken op een mooi leven waarin ik ALLES uit gehaald en geprobeerd hebt.

Alles met een reden

Ik geloof niet in toevalligheden. Volgens mij gebeurt alles met een reden en elk mens heeft een doel. Komt iets nou minimaal 3x op je pad dan moet je er iets mee doen. Daarvan ben ik overtuigd. Dan moet je er doorheen gaan en dan kom je er weer sterker uit. Maar haal in ieder geval alles uit het leven. Dat vind ik Tip 1. 

Blijf niet hangen

En ik ben echt geen expert, maar ik heb inmiddels best een hoop geleerd in deze 52 jaar dat ik op  deze geweldige aardbol mag rondlopen. En als je mijn tips niks vind, dan doe je het toch niet. Tip 2 is blijf niet hangen in een ongelukkig leven, geef anderen niet de schuld, doe er wat aan en blijf niet zeuren. En kijk vooruit, kijk naar de toekomst en bepaal deze zelf.

En we gaan door!

Tip 3 is zet gewoon die knop in je hoofd om, je bepaalt alles zelf. Het is jouw keuze. Ben je verdrietig om wat voor reden dan ook, dan heb je ook een keuze. Laat het over je heen komen en ga door. Of kies je de slachtoffer rol. Dat laatste kun je dus beter niet doen, want je verpest je eigen leven. En trouwens ook dat van je omgeving.

Bepaal je doel

Tip 4 is bepaal gewoon een doel, focus en ga ervoor. Bijvoorbeeld je doel is om in Spanje te gaan wonen over 2 jaar. Maak je doel concreet, schrijf op wat ervoor nodig is en ga daar dan keihard aan werken. Dan ga je natuurlijk eerst Spaans leren bij mij, want de taal spreken is absoluut een must als jij je Mooiste Spaanse Leven wilt Beleven. Je behoudt je focus en je haalt je doel. En zo werkt het altijd, gewoon doorgaan en stappen zetten. 

Blijf positief

Tip 5 Probeer alles positief te benaderen. Hou je negativiteit voor je. Tuurlijk kan ik ook wel eens zeuren, bijvoorbeeld op die Spaanse belasting of de ambtenaren. Maar ja heeft het zin? Nee je wordt er alleen maar negatief van. Hoppakee gewoon doorgaan, nog harder werken dan maar.

Luister niet naar anderen

Tip 6 Een tijdje geleden zei iemand, “weet je wat jij moet doen? Je moet je communicatie eens verbeteren? Je kan mij niet zomaar Lieve Robert noemen, straks gaat mijn partner er wat van denken.” Toen heb ik gezegd, “lieve Robert, ik ben zoals ik ben. Ik ga voor niemand veranderen. Eigenlijk is de essentie van dit verhaal. Luister niet naar iedereen, trek je eigen plan, wees jezelf, geniet ervan en ga niet om met mensen die je ontmoedigen. Laat anderen niet bepalen wat je moet doen of hoe je moet zijn.

Wil je in Spanje wonen of helemaal niet

Wat hebben deze tips nu te maken met het Beleven van het Spaanse Leven? Het mooiste leven hoeft natuurlijk helemaal geen Spaans leven te zijn. Het kan ook een Nederlands, Italiaans, of welk land dan ook zijn. Het gaat erom dat je jouw mooiste leven moet beleven en alles eruit moet halen. Je moet niet aan het einde van je leven spijt hebben dat je iets niet gedaan hebt. Leef je droom, droom niet je leven.

Beter laat dan nooit

Ik zeg ook het leven begint pas na je veertigste, in ieder geval bij mij wel. Ik ben nu op een leeftijd dat ik het leven begint te snappen. Misschien wat laat, maar ja ik ben nooit echt supersnel geweest. Ik weet wel uit ervaring dat ik in één jaar tijd 4 dromen heb mogen verwezenlijken en dat ik keihard bezig ben geweest de afgelopen jaren om ook droom 5 en 6 voor elkaar te krijgen. En dat is voor iedereen weggelegd, stel je doel, focus en het lukt je om je mooiste droom uit te laten komen.

Volg je gevoel

En ik denk de allerbeste tip, stop met nadenken, ga gewoon op je gevoel af. En doe het gewoon. Je ziet vanzelf wel wat er gebeurt. Je komt in ieder geval verder dan met niets doen.

Ben ik nog wat vergeten? Ik hoor het graag, kom maar op met al die tips. Muchas gracias. Un beso Cintha.

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?