Search
menu
Search

Een op de vijf inwoners van Spanje heeft symptomen van een matige depressie

Een op de vijf inwoners van Spanje heeft symptomen van een matige depressie
Beeld: Freepik

Een op de vijf inwoners van Spanje heeft symptomen van een matige depressie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een studie van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij Aegon heeft een op de vijf inwoners van Spanje de symptomen van een matige depressie. Volgens de studie hebben vrouwen meer kans om een depressie te krijgen dan mannen en is de gevoeligste groep die tussen 26 en 40 jaar.

Uit de studie ‘IV Estudio de Salud y Estilo de Vida’ van de in Spanje opererende Nederlandse verzekeringsmaatschappij Aegon blijkt dat 20,6% van de inwoners van Spanje de symptomen heeft van een matige depressie (depresión moderada). Aan het onderzoek deden 1.600 personen mee waaruit blijkt dat 25% van de vrouwen en 16,4% van de mannen symptomen heeft van een matige depressie.

Personen in de leeftijdsgroep 26-40 jaar hebben de meeste kans op een matige depressie gevolgd door de groep 18-25 jaar en 65-plussers. Er zijn diverse oorzaken voor een depressie zoals de economische en financiële situatie, de familierelaties en werkrelaties of omstandigheden op de werkplek.

De deelnemers aan deze studie hebben gemiddeld een 7,13 gegeven voor de eigen gezondheidssituatie wat 3,12% minder is dan in 2020 waarbij mannen aangeven gezonder te zijn dan vrouwen. Redenen om zich gezond te voelen zijn onder andere dat men niet rookt of drinkt, men goed slaapt, gezond eet en men regelmatig sport.

De Madrid regio en Navarra zijn twee regio’s waar de emotionele gezondheid achteruit is gegaan het afgelopen jaar terwijl de bewoners van de Balearen eilanden menen dat hun emotionele gezondheid iets verbeterd is.

Bekijk HIER de interactieve resultaten van de Aegon-studie.

Ga naar de inhoud