skip to Main Content
45 jaar celstraf voor jager die in Lerida twee boswachters doodschoot
El Español

45 jaar celstraf voor jager die in Lerida twee boswachters doodschoot

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LERIDA – De rechtbank in Lerida heeft de jager Ismael Rodriguez Clemente die in januari 2017 in de gemeente Aspe in Lerida (Catalonië) twee boswachters doodschoot veroordeeld tot 45 jaar gevangenisstraf. De jager kreeg 22 jaar celstraf per door hem doodgeschoten boswachter plus een jaar extra celstraf voor illegaal vuurwapenbezit.

Eind januari 2017 werden de 43-jarige Francesc Xavier Ribas Villa en de 39-jarige David Iglesias met kogels in hun hoofd in een bos gevonden. Het gaat om twee boswachters (agentes rurales) die door de nu van moord beschuldigde Catalaan uit Vacarisses (Barcelona) werden doodgeschoten.

Boswachters of agentes rurales gaan bijna nooit bewapend op stap en ook in dit geval had het tweetal geen wapens bij zich. Toch werden ze in principe in koelen bloede in het hoofd neergeschoten door de toen 29-jarige jager. In eerste instantie had de politie geen idee wat er gebeurd was met de boswachters en waarom deze waren neergeschoten.

Later meldde de jager zich echter bij de politie en gaf hij toe de boswachters te hebben neergeschoten. De rechter acht bewezen dat de jonge jager met vier kogels de twee boswachters doodschoot zonder dat deze zich konden verdedigen. Uitgesloten wordt dat de jager dit deed om te voorkomen dat de boswachters hem zouden aangeven omdat zijn wapenvergunning verlopen was.

Tijdens het proces bleef de jager volhouden dat hij niet weet waarom hij de boswachters doodschoot en is op de dag van  vandaag de precieze oorzaak van de dubbele moord onzeker. Hij is echter wel veroordeeld tot 45 jaar celstraf, 22 jaar per doodgeschoten boswachter en een jaar celstraf omdat hij geen wapenvergunning had.

Daarnaast moet de nu 30-jarige jager de families 990.000 euro schadevergoeding betalen en gedurende zes maanden zes euro per dag vanwege een misdaad tegen de flora en fauna.

Naast de jager werd ook zijn vriend tot negen maanden celstraf veroordeeld omdat hij had afgesproken het wapen waarmee de boswachters werden doodgeschoten op zijn naam te zetten. Deze persoon mag ook gedurende anderhalf jaar geen wapens in bezit hebben of gebruiken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Dit zijn geen jagers, maar gestoorden.
  Misschien maar eens een strenge psychologische test toepassen, voordat mensen een geweer en jachtvergunning
  krijgen.

 2. ‘k droom er wel eens van om zelf ook ‘jager’ te worden, op groot wild dat op 2 benen loopt wel te verstaan… die zelf op alles wat beweegt schieten voor de lol.

  ‘k zie het helemaal voor me, als sluipschutter op een heuvel en iedere ‘gewone’ jager een kogel….. dan stopt die onzin misschien eens… Maar ja, het blijven dromen hè!

   1. Tegenwoordig ziet ik meer waarde in een dierenleven dan dat van een mens, een mens blijft de boel maar vernietigen dat zelfs als ze er bewust van zijn. Een dier zal dat nooit doen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken