Nieuwe dinosaurus route in Teruel

Nieuwe dinosaurus route in Teruel
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TERUEL – De kleine gemeente El Castellar (52 inwoners) in de provincie Teruel (Aragón) heeft recent de “Ruta del Dinosaurio” geopend. Het gaat hier om Spanje’s eerste wandelroute in de natuur langs de oorspronkelijke vindplaatsen van dinosaurus afdrukken en botten. Deze speciale route is een aanvulling op Territorio Dinópolis, een cultureel, wetenschappelijk en recreatief park gewijd aan paleontologie en de wereld van dinosaurussen.

De Ruta del Dinosaurio is een 2,3 km lange wandelroute (4,6 km heen en terug) met fossielen van dinosaurussen die museografisch zijn uitgestald. Het gaat om een openluchtmuseum waarbij de fossielen bestaande uit afdrukken en botten op dezelfde plaats waar deze zijn gevonden te zien zijn.

Er werden speciaal voor deze wandelroute houten paden, bruggen, panelen en overkappingen aangelegd zodat de bezoekers de paleontologische overblijfselen kunnen bekijken. De Ruta del Dinosaurio werd gefinancierd door de Stichting Dinópolis.

Territorio Dinópolis

Het is een aanvulling op wat Dinópolis al te bieden heeft in de provincie Teruel. In 2001 werd het grote park Dinópolis geopend en sindsdien hebben meer dan 3,5 miljoen mensen het dinosaurus-park bezocht.

In het park is een paleontologisch museum met vier grote zalen, zijn er thematische tochten, is en een 3D-bioscoop, een 4D simulator (Terra Colossus) en Tierra Magna waar levensechte recreaties van dinosaurussen zijn nagebouwd.

Naast het grote park bestaat Dinópolis ook uit verschillende kleinere musea in de provincie Teruel, te weten Inhóspitak (geopend in 2003) in Peñarroya de Tastavins, Legendark (geopend in 2003) in Galve, Region Ambarina (geopend in 2004) in Rubielos de Mora, Pétreo Bos (geopend in 2006) in Castellote, Mar Nummus (geopend in 2008) in de stad Albarracín, Titania (ingehuldigd in 2012) in Riodeva en Valcaria (ingehuldigd in 2015) in Ariño.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Meer recente artikelen:

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.