Nieuwe dinosaurus route in Teruel

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwe dinosaurus route in Teruel

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – De kleine gemeente El Castellar (52 inwoners) in de provincie Teruel (Aragón) heeft recent de “Ruta del Dinosaurio” geopend. Het gaat hier om Spanje’s eerste wandelroute in de natuur langs de oorspronkelijke vindplaatsen van dinosaurus afdrukken en botten. Deze speciale route is een aanvulling op Territorio Dinópolis, een cultureel, wetenschappelijk en recreatief park gewijd aan paleontologie en de wereld van dinosaurussen.

De Ruta del Dinosaurio is een 2,3 km lange wandelroute (4,6 km heen en terug) met fossielen van dinosaurussen die museografisch zijn uitgestald. Het gaat om een openluchtmuseum waarbij de fossielen bestaande uit afdrukken en botten op dezelfde plaats waar deze zijn gevonden te zien zijn.

Er werden speciaal voor deze wandelroute houten paden, bruggen, panelen en overkappingen aangelegd zodat de bezoekers de paleontologische overblijfselen kunnen bekijken. De Ruta del Dinosaurio werd gefinancierd door de Stichting Dinópolis.

Territorio Dinópolis

Het is een aanvulling op wat Dinópolis al te bieden heeft in de provincie Teruel. In 2001 werd het grote park Dinópolis geopend en sindsdien hebben meer dan 3,5 miljoen mensen het dinosaurus-park bezocht.

In het park is een paleontologisch museum met vier grote zalen, zijn er thematische tochten, is en een 3D-bioscoop, een 4D simulator (Terra Colossus) en Tierra Magna waar levensechte recreaties van dinosaurussen zijn nagebouwd.

Naast het grote park bestaat Dinópolis ook uit verschillende kleinere musea in de provincie Teruel, te weten Inhóspitak (geopend in 2003) in Peñarroya de Tastavins, Legendark (geopend in 2003) in Galve, Region Ambarina (geopend in 2004) in Rubielos de Mora, Pétreo Bos (geopend in 2006) in Castellote, Mar Nummus (geopend in 2008) in de stad Albarracín, Titania (ingehuldigd in 2012) in Riodeva en Valcaria (ingehuldigd in 2015) in Ariño.

Ga naar de inhoud