Air Europa vliegtuig na vijf mislukte pogingen Amsterdam terug naar Madrid

Air Europa vliegtuig na vijf mislukte pogingen Amsterdam terug naar Madrid
Beeld: Air Europa

MADRID – Storm Ciara raasde het afgelopen weekend over Nederland en ook de vliegvelden hadden te maken met problemen. Vlucht UX1093 van Air Europa vertrok met iets meer dan 300 passagiers op zondag van Madrid-Barajas om naar Amsterdam Schiphol te vliegen. Maar het slechte weer zorgde voor veel problemen.

Storm Ciara zorgde bij de 300 Air Europa passagiers voor aardig wat nervositeit want de piloten konden er in vijf pogingen niet in slagen om het Spaanse vliegtuig veilig op Nederlandse grond te plaatsen. Een zesde poging wilden de piloten niet riskeren waarop werd besloten terug te vliegen naar Madrid-Barajas.

De windvlagen van meer dan 150 km/uur tijdens de storm Ciara zorgden ervoor dat het Spaanse vliegtuig heftig heen en weer schudde, iets waardoor sommige passagiers (zoals op de video) in paniek raakten en begonnen te huilen en schreeuwen.

Er waren echter ook veel andere passagiers die zich niet lekker voelden waarvan er veel waren die moesten overgeven en er ook diverse paniekaanvallen waren. Daarnaast vloog de handbagage alle kanten op omdat sommige bagagebakken open waren gegaan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rob

Totale waanzin, dit. Wijk dan uit naar een nabijgelegen vliegveld, maar niet helemaal terug naar Madrid. Deze piloten kunnen niet vliegen, want op een enkele doorstart na, is iedereen die dag gewoon geland op Schiphol. Ook met vergelijkbare vliegtuigen.

Nico

Nooit eerder gehoord dat een vliegtuig zoals nu bij Air Europa, genoeg kerosine heeft om zonder bij te tanken de vlucht van Amsterdam naar Madrid kon maken. Het is hopelijk toch geen publicitaire stunt?

lucia

Wat ik niet begrijp is dat ze helemaal terug gevlogen zijn naar Madrid.
Konden ze niet dichterbij een tussen landing maken ?

Willem

Dat dacht ik ook. vliegtuigen hebben afgewogen brandstof bij om zo efficiënt mogelijk te kunnen vliegen. En idd de vraag waarom niet uit geweken naar Zaventem, Charleroi, Düsseldorf oid

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.