Air Europa vliegtuig na vijf mislukte pogingen Amsterdam terug naar Madrid

Air Europa vliegtuig na vijf mislukte pogingen Amsterdam terug naar Madrid
Beeld: Air Europa

Air Europa vliegtuig na vijf mislukte pogingen Amsterdam terug naar Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Storm Ciara raasde het afgelopen weekend over Nederland en ook de vliegvelden hadden te maken met problemen. Vlucht UX1093 van Air Europa vertrok met iets meer dan 300 passagiers op zondag van Madrid-Barajas om naar Amsterdam Schiphol te vliegen. Maar het slechte weer zorgde voor veel problemen.

Storm Ciara zorgde bij de 300 Air Europa passagiers voor aardig wat nervositeit want de piloten konden er in vijf pogingen niet in slagen om het Spaanse vliegtuig veilig op Nederlandse grond te plaatsen. Een zesde poging wilden de piloten niet riskeren waarop werd besloten terug te vliegen naar Madrid-Barajas.

De windvlagen van meer dan 150 km/uur tijdens de storm Ciara zorgden ervoor dat het Spaanse vliegtuig heftig heen en weer schudde, iets waardoor sommige passagiers (zoals op de video) in paniek raakten en begonnen te huilen en schreeuwen.

Er waren echter ook veel andere passagiers die zich niet lekker voelden waarvan er veel waren die moesten overgeven en er ook diverse paniekaanvallen waren. Daarnaast vloog de handbagage alle kanten op omdat sommige bagagebakken open waren gegaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.