Hoteliers Tenerife beginnen nieuwe luchtvaartmaatschappij

Hoteliers Tenerife beginnen nieuwe luchtvaartmaatschappij
Beeld: Canarian Airways

Hoteliers Tenerife beginnen nieuwe luchtvaartmaatschappij

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Vanaf vandaag hebben de eilandbewoners van Tenerife, de overige Canarische Eilanden en de inwoners van de bestemmingen waar vluchten gepland staan er een nieuwe luchtvaartmaatschappij bij. Het gaat om een 100% Canarische maatschappij opgericht door onder andere hoteliers van het eiland tenerife en met de naam ‘Canarian Airways’.

Diverse hoteleigenaren en One Airways hebben samen een nieuwe Canarische luchtvaartmaatschappij opgericht met de naam ‘Canarian Airways’. De Cabildo van Tenerife (regionale overheid) heeft het initiatief verwelkomd met name omdat het om een 100% Canarische bedrijf gaat.

Voorlopig heeft ‘Canarian Airways’ maar één vliegtuig met plaats voor 114 passagiers dat vanaf Tenerife Zuid zal gaan vliegen. De eerste lijndienstvluchten staan gepland vanaf half juni maar de eerste vlucht moet op 5 juni landen in Madrid-Barajas. In maart begint de verkoop van de vliegtickets die tegen schappelijke prijzen verkocht moeten worden.

De bestemmingen die voorlopig op het programma staan zijn: Madrid, Barcelona, ​​Vigo en Bilbao, Glasgow, Cardiff en Berlijn. Mocht het mogelijk en haalbaar zijn dan komen er nieuwe bestemmingen bij maar of Nederland en België daar ook zitten is nog niet bekend.

Ga naar de inhoud