Hotelgasten springen uit raam na brand in Barcelona

Hotelgasten springen uit raam na brand in Barcelona
Beeld: @BCN_Bomber / twitter

Hotelgasten springen uit raam na brand in Barcelona

BARCELONA – Zaterdagmiddag rond 13 uur brak in het hotel Coronado in het centrum van Barcelona brand uit en dat heeft voor negen gewonden gezorgd en aardig wat paniek in het hotel en op straat. De brand ontstond op de derde verdieping maar diverse hotelghatsen konden niet meer vluchten waarop enkele van hen besloten uit het raam te springen.

Op diverse videobeelden(zie onderaan dit artikel) is te zien hoe twee personen beslissen uit het raam te springen. In het eerste geval kon deze persoon opgevangen worden door de mensen op straat die in allerijl matrassen op de grond hadden gelegd. De tweede springer deed dat toen de brandweer reeds aanwezig was en hem op kon vangen.

Deze twee personen raakten uiteindelijk licht gewond terwijl diverse andere hotelgasten door medisch personeel geholpen moesten worden vanwege kleine verbrandingen en het inademen van rook. Een gewonde hotelgast is in een kritische situatie naar het ziekenhuis gebracht. De brand is door nog onbekende reden in een van de hotelkamers ontstaan waarna het vuur en de rook snel door de gangen en andere kamers kon komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.