Bier en wijn drinken vormen onderdeel van het Middellandse Zee dieet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het matig en met enige regelmaat drinken van bier, wijn en cider kan bij volwassenen een onderdeel zijn van het beroemde Middellandse Zee dieet, aldus experts. La dieta mediterránea staat sinds 2013 op de UNESCO Lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid en dat is goed nieuws voor de landen rondom de Middellandse Zee waaronder uiteraard ook Spanje.

Volgens het Centro de Información Cerveza y Salud (CICS) vormen gegiste dranken onderdeel van het Middellandse Zee dieet, zo staat het althans op de lijst die UNESCO in 2010 presenteerde. Bier (cerveza), wijn (vino) en cider (sidra) zijn dranken die via een gistingsproces verkregen zijn en dus zouden deze in de piramide van het dieet opgenomen moeten worden.

De gegiste dranken zoals bier zouden een bijdrage aan de opname van voedingsstoffen zoals vitamine B, vezels en mineralen kunnen leveren. Bij een gezonde en evenwichtige voeding kunnen als begeleiding bij de maaltijd op een gematigde manier bier, wijn en cider gedronken worden waarbij dit voordelen voor de gezondheid zou kunnen opleveren. Dat wisten de “bier-experts” tijdens de presentatie van een rapport van de voordelen van het bier drinken te melden.

Het regelmatig drinken van gegiste dranken zoals bier, wijn en cider kan bevorderend werken voor de gezondheid. Sterker nog, de experts stellen dat wanneer religieuze en sociale overtuigingen het toestaan, een matige consumptie van wijn of andere gegiste dranken zelfs wordt aanbevolen: Één drankje per dag voor vrouwen en twee voor mannen.

Bier is bijvoorbeeld een drank met natuurlijke ingrediënten zoals water, mout en plantendelen zoals kruiden of hop en daarnaast een laag alcoholgehalte tussen de 4º-5º.

Uiteraard wisten de bier- wijn- en cider drinkers al veel langer dat het goed voor de gezondheid is en wordt er dan ook volop van genoten tijdens (na en voor) de maaltijden van de heerlijke en gezonde gegiste dranken, zolang het dus met mate gebeurd, maar wel met enige regelmaat 😉

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.