skip to Main Content
Bier en wijn drinken vormen onderdeel van het Middellandse Zee dieet

Bier en wijn drinken vormen onderdeel van het Middellandse Zee dieet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het matig en met enige regelmaat drinken van bier, wijn en cider kan bij volwassenen een onderdeel zijn van het beroemde Middellandse Zee dieet, aldus experts. La dieta mediterránea staat sinds 2013 op de UNESCO Lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid en dat is goed nieuws voor de landen rondom de Middellandse Zee waaronder uiteraard ook Spanje.

Volgens het Centro de Información Cerveza y Salud (CICS) vormen gegiste dranken onderdeel van het Middellandse Zee dieet, zo staat het althans op de lijst die UNESCO in 2010 presenteerde. Bier (cerveza), wijn (vino) en cider (sidra) zijn dranken die via een gistingsproces verkregen zijn en dus zouden deze in de piramide van het dieet opgenomen moeten worden.

De gegiste dranken zoals bier zouden een bijdrage aan de opname van voedingsstoffen zoals vitamine B, vezels en mineralen kunnen leveren. Bij een gezonde en evenwichtige voeding kunnen als begeleiding bij de maaltijd op een gematigde manier bier, wijn en cider gedronken worden waarbij dit voordelen voor de gezondheid zou kunnen opleveren. Dat wisten de “bier-experts” tijdens de presentatie van een rapport van de voordelen van het bier drinken te melden.

Het regelmatig drinken van gegiste dranken zoals bier, wijn en cider kan bevorderend werken voor de gezondheid. Sterker nog, de experts stellen dat wanneer religieuze en sociale overtuigingen het toestaan, een matige consumptie van wijn of andere gegiste dranken zelfs wordt aanbevolen: Één drankje per dag voor vrouwen en twee voor mannen.

Bier is bijvoorbeeld een drank met natuurlijke ingrediënten zoals water, mout en plantendelen zoals kruiden of hop en daarnaast een laag alcoholgehalte tussen de 4º-5º.

Uiteraard wisten de bier- wijn- en cider drinkers al veel langer dat het goed voor de gezondheid is en wordt er dan ook volop van genoten tijdens (na en voor) de maaltijden van de heerlijke en gezonde gegiste dranken, zolang het dus met mate gebeurd, maar wel met enige regelmaat 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Spaanse pilsjes hebben inderdaad een zeer laag alcoholpercentage (4 – 5%); de meeste West-Europese landen kennen pils met een graadje of anderhalf meer.
    Echte bieren zoals we die in België en Nederland hebben zijn 6,5 tot 9 of zelfs 11%. Maar deze zijn in Spanje moeilijker te krijgen.

  2. Je leest steeds vaker dat alcohol helemaal niet zo gezond is, met name niet voor vrouwen, want het zou de kans op borstkanker verhogen.

    Op de foto met de levensmiddelen zie ik ook van allerlei dingen staan die niet gezond zouden zijn: bewerkte worsten en vleeswaren, witbrood, chips en gebak.
    Allemaal erg lekker, maar of die nou bij het Mediterraanse dieet horen….??

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken