Search
menu
Search

Bier en wijn drinken vormen onderdeel van het Middellandse Zee dieet

Oeps ... foto ontbreekt!

Bier en wijn drinken vormen onderdeel van het Middellandse Zee dieet

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het matig en met enige regelmaat drinken van bier, wijn en cider kan bij volwassenen een onderdeel zijn van het beroemde Middellandse Zee dieet, aldus experts. La dieta mediterránea staat sinds 2013 op de UNESCO Lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid en dat is goed nieuws voor de landen rondom de Middellandse Zee waaronder uiteraard ook Spanje.

Volgens het Centro de Información Cerveza y Salud (CICS) vormen gegiste dranken onderdeel van het Middellandse Zee dieet, zo staat het althans op de lijst die UNESCO in 2010 presenteerde. Bier (cerveza), wijn (vino) en cider (sidra) zijn dranken die via een gistingsproces verkregen zijn en dus zouden deze in de piramide van het dieet opgenomen moeten worden.

De gegiste dranken zoals bier zouden een bijdrage aan de opname van voedingsstoffen zoals vitamine B, vezels en mineralen kunnen leveren. Bij een gezonde en evenwichtige voeding kunnen als begeleiding bij de maaltijd op een gematigde manier bier, wijn en cider gedronken worden waarbij dit voordelen voor de gezondheid zou kunnen opleveren. Dat wisten de “bier-experts” tijdens de presentatie van een rapport van de voordelen van het bier drinken te melden.

4c90a3120418e7ae58c05dee957f6626

Het regelmatig drinken van gegiste dranken zoals bier, wijn en cider kan bevorderend werken voor de gezondheid. Sterker nog, de experts stellen dat wanneer religieuze en sociale overtuigingen het toestaan, een matige consumptie van wijn of andere gegiste dranken zelfs wordt aanbevolen: Één drankje per dag voor vrouwen en twee voor mannen.

Bier is bijvoorbeeld een drank met natuurlijke ingrediënten zoals water, mout en plantendelen zoals kruiden of hop en daarnaast een laag alcoholgehalte tussen de 4º-5º.

Uiteraard wisten de bier- wijn- en cider drinkers al veel langer dat het goed voor de gezondheid is en wordt er dan ook volop van genoten tijdens (na en voor) de maaltijden van de heerlijke en gezonde gegiste dranken, zolang het dus met mate gebeurd, maar wel met enige regelmaat 😉

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?