Politie Navarra haalt Nederlandse campers van de weg

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie Navarra haalt Nederlandse campers van de weg

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – De autonome politie van Navarra heeft zondag drie campers stilgezet. Het gaat volgens de regionale krant om campers die een Nederlands kenteken hebben maar waarvan later bleek dat deze vals waren.

Bij een routine verkeerscontrole in de autonome regio Navarra heeft de autonome politie ‘Policia Foral’ drie campers tegengehouden voor controle. Op zich is dat niets vreemds en gebeurd dit vaker maar dit keer verliep het anders.

De agenten zagen drie campers met Nederlands kenteken op de weg en besloten de papieren te controleren. Toen de chauffeurs gevraagd werd om de papieren bleek dat het om personen ging met Belgische paspoorten en rijbewijzen.

Omdat de politie dat vreemd vond controleerden de agenten de Nederlandse nummerplaten waarbij bleek dat deze vals waren, net zoals de papieren van de campers.

Daarop besloten de agenten de campers in beslag te nemen en de chauffeurs boetes van 500 euro te geven voor het rijden met valse kentekenplaten. De campers worden pas teruggegeven als men de juiste documenten heeft.

Het is niet uit het krantenartikel op te maken of de campers gestolen zijn of niet.

Ga naar de inhoud