Gaat Amazon na Spanje nu ook Nederland veroveren?

Gaat Amazon na Spanje nu ook Nederland veroveren?
Beeld: Facebook

Gaat Amazon na Spanje nu ook Nederland veroveren?

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Al jaren kan men in Spanje gebruik maken van het online warenhuis van Amazon. De populariteit van het Amerikaanse Amazon is enorm gestegen in Spanje en er zijn steeds meer mensen die zich aanmelden voor het Prime abonnement waarmee men niet alleen bij miljoenen producten gratis en extra snelle 24 uurs bezorging heeft maar bv. ook Prime Video, het eigen Netflix achtige kanaal met steeds meer interessante series. Nu is Amazon ook als Amazon.nl online gegaan en kunnen Nederlanders en Belgen zich aanmelden voor Amazon Prime nl.

In Nederland en België was het al enkele jaren mogelijk om te winkelen bij Amazon maar dat ging altijd via Duitsland. Nu heeft het internet warenhuis besloten een eigen winkel te openen in Nederland die geldt voor Nederland en België. Het is dus nu mogelijk om bij Amazon Nederland te kopen en indien mogelijk ook assistentie te krijgen in het Nederlands.

Amazon.nl is sinds enkele dagen geopend en is gedurende de eerste 30 dagen gratis te gebruiken als men een Prime proefabonnement neemt. De maandelijkse lidmaatschapskosten bedragen na de proefperiode slechts 2,99 euro per maand wat nagenoeg dezelfde prijs is als in Spanje waar men 36 euro per jaar (3 euro per maand) betaalt of een maandelijks opzegbaar Prime kan nemen voor 3,99 euro per maand wat uiteindelijk dus iets duurder is (maar wat wel makkelijk is zoals tijdens de Black Friday periode of rond de kerst).

In Nederland krijg je bij het Prime abonnement het gratis versturen van miljoenen producten op dezelfde dag of binnen 24 uur, Prime Video (Netflix van Amazon) en foto opslag in de cloud. In Spanje krijg je bij het Prime abonnement meer voor ongeveer hetzelfde geld zoals hetgeen in Nederland/België wordt aangeboden plus Amazon Reading (boeken) en Amazon Music (muziek streaming). 

Er zijn fans en haters wat betreft Amazon en dat is ook logisch. Dat gebeurde ook bij Bol.com toen zij met de webwinkel begonnen maar waar inmiddels 27.000 winkeliers hun eigen producten verkopen. Dat geldt ook voor Amazon waar men als ondernemer ook producten kan verkopen. In Nederland/België gaat het bij de opening van Amazon.nl om zo’n 10.000 externe verkopers, een aantal dat ongetwijfeld zal groeien.

Fans zijn helemaal blij met de service, de levering van de producten (altijd afhankelijk van de transportservice uiteraard) en het feit dat Amazon op plaatsen levert waar bv. geen winkels zijn te vinden waar men bepaalde producten kan kopen. De haters vinden dat Amazon de kleine handel kapot maakt wat natuurlijk deels ook waar is maar er zijn ook veel winkeliers die hun rolluiken hebben dichtgedaan en nu verkopen via Amazon om zo een breder publiek te bereiken.

Voor de lezers die kritiek hebben op dit artikel (dat niet door Amazon gesponsord wordt) het volgende. In Spanje maakt de redactie vaak maar lang niet altijd gebruik van Amazon. Veel artikelen die normaal ook in de winkels te vinden zijn in de omgeving van de woon/werkplaats worden door de redactie indien mogelijk ook daar gekocht maar helaas zijn deze vaak niet op voorraad, duurt de levering lang of heeft men bepaalde artikelen niet in het assortiment. En dan is de keuze toch al snel internet en Amazon wat de grootste online verkoper is in Spanje. Niet dat Amazon vaak goedkoper is want dat is lang niet altijd het geval maar wel omdat het assortiment groot is en de service in de meeste gevallen (ook dat kan verschillen per persoon) goed en snel is.

MENING: Ben jij een Amazon fan of hater en wat zijn jouw ervaringen met Amazon?

Ga naar de inhoud