Gaat Amazon na Spanje nu ook Nederland veroveren?

Gaat Amazon na Spanje nu ook Nederland veroveren?
Beeld: Facebook

MADRID – Al jaren kan men in Spanje gebruik maken van het online warenhuis van Amazon. De populariteit van het Amerikaanse Amazon is enorm gestegen in Spanje en er zijn steeds meer mensen die zich aanmelden voor het Prime abonnement waarmee men niet alleen bij miljoenen producten gratis en extra snelle 24 uurs bezorging heeft maar bv. ook Prime Video, het eigen Netflix achtige kanaal met steeds meer interessante series. Nu is Amazon ook als Amazon.nl online gegaan en kunnen Nederlanders en Belgen zich aanmelden voor Amazon Prime nl.

In Nederland en België was het al enkele jaren mogelijk om te winkelen bij Amazon maar dat ging altijd via Duitsland. Nu heeft het internet warenhuis besloten een eigen winkel te openen in Nederland die geldt voor Nederland en België. Het is dus nu mogelijk om bij Amazon Nederland te kopen en indien mogelijk ook assistentie te krijgen in het Nederlands.

Amazon.nl is sinds enkele dagen geopend en is gedurende de eerste 30 dagen gratis te gebruiken als men een Prime proefabonnement neemt. De maandelijkse lidmaatschapskosten bedragen na de proefperiode slechts 2,99 euro per maand wat nagenoeg dezelfde prijs is als in Spanje waar men 36 euro per jaar (3 euro per maand) betaalt of een maandelijks opzegbaar Prime kan nemen voor 3,99 euro per maand wat uiteindelijk dus iets duurder is (maar wat wel makkelijk is zoals tijdens de Black Friday periode of rond de kerst).

In Nederland krijg je bij het Prime abonnement het gratis versturen van miljoenen producten op dezelfde dag of binnen 24 uur, Prime Video (Netflix van Amazon) en foto opslag in de cloud. In Spanje krijg je bij het Prime abonnement meer voor ongeveer hetzelfde geld zoals hetgeen in Nederland/België wordt aangeboden plus Amazon Reading (boeken) en Amazon Music (muziek streaming). 

Er zijn fans en haters wat betreft Amazon en dat is ook logisch. Dat gebeurde ook bij Bol.com toen zij met de webwinkel begonnen maar waar inmiddels 27.000 winkeliers hun eigen producten verkopen. Dat geldt ook voor Amazon waar men als ondernemer ook producten kan verkopen. In Nederland/België gaat het bij de opening van Amazon.nl om zo’n 10.000 externe verkopers, een aantal dat ongetwijfeld zal groeien.

Fans zijn helemaal blij met de service, de levering van de producten (altijd afhankelijk van de transportservice uiteraard) en het feit dat Amazon op plaatsen levert waar bv. geen winkels zijn te vinden waar men bepaalde producten kan kopen. De haters vinden dat Amazon de kleine handel kapot maakt wat natuurlijk deels ook waar is maar er zijn ook veel winkeliers die hun rolluiken hebben dichtgedaan en nu verkopen via Amazon om zo een breder publiek te bereiken.

Voor de lezers die kritiek hebben op dit artikel (dat niet door Amazon gesponsord wordt) het volgende. In Spanje maakt de redactie vaak maar lang niet altijd gebruik van Amazon. Veel artikelen die normaal ook in de winkels te vinden zijn in de omgeving van de woon/werkplaats worden door de redactie indien mogelijk ook daar gekocht maar helaas zijn deze vaak niet op voorraad, duurt de levering lang of heeft men bepaalde artikelen niet in het assortiment. En dan is de keuze toch al snel internet en Amazon wat de grootste online verkoper is in Spanje. Niet dat Amazon vaak goedkoper is want dat is lang niet altijd het geval maar wel omdat het assortiment groot is en de service in de meeste gevallen (ook dat kan verschillen per persoon) goed en snel is.

MENING: Ben jij een Amazon fan of hater en wat zijn jouw ervaringen met Amazon?

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Op zich ben ik niet ontevreden maar hoogst irritant en misleidend is dat ongevraagd een bedrag van 36€ van je creditcard wordt afgeschreven voor Prime. Om dat te annuleren moet je weer veel moeite doen. Het bedrag krijg je wel snel terug. Dit is mij nu al 3x overkomen.

Amazon is vooral zo goedkoop omdat ze nergens belasting betalen. Dit in tegenstelling tot lokale winkeliers. Er zijn nu steeds meer landen die (geheel terecht!) dit soort bedrijven toch een vorm van belasting opleggen. Ik ben benieuwd of de prijzen op Amazon de komende tijd veranderen.

Ik ben geen hater van Amazon, ik wil alleen even wijzen op hun marketingstrategie. Ze teren op risicokapitaal en kunnen dus op termijn iedere concurrent kapotmaken, en dat zullen ze beslist doen. Pas da gaan de prijzen omhoog, Voor iedereen die met plezier bij Amazon koopt, geef ik deze overweging mee: koop als het kan ook eens wat bij een concurrent, want anders is er over een paar jaar helemaal niets meer te kiezen.

Nog even ter aanvulling. Een goede vriend van ons woont in Spanje en heb ik door Bol.com een elektrische convectorkachel bij hem laten afleveren tegen een zeer schappelijk tarief en dat kan bij Amazon ook niet zomaar!

Ik blijf voorlopig toch nog bij Bol.com want die levert ook binnen 24 uur of dezelfde dag nog zonder extra kosten en zonder dat zgn. Prime abonnement en ik kan zelfs achteraf (dus na levering) betalen bij Bol.com. Het is wel goed dat je nu prijzen kunt vergelijken.

Absolute top.
Wordt de toekomst.

Iedereen die anders beweert leeft nog paar jaartjes terug.

Straatbeeld wordt, inderdaad en helaas, minder !

Onontkoombaar

zeer tevreden bestel er al jaren. En in onze verfwinkel kunnen klanten hun amazon pakketten laten leveren en ook retour brengen, dan zie je pas hoeveel mensen er bestellen. zeker rond de feestdagen en in de uitverkoop is het druk druk.
En de mensen zijn over het algemeen zeer tevreden over amazon

Amazon is geweldig, het aanbod ook, alleen de bezorging is waardeloos

Hhmm maar de bezorging is niet overal waardeloos. Waar wij wonen (Tarragona) is de bezorging geweldig. Ik neem aan dat dit per gebied anders is en helaas ligt dat meestal aan de koerier.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.