Gearresteerd met 9 kilo marihuana op vlucht Málaga-Amsterdam

Gearresteerd met 9 kilo marihuana op vlucht Málaga-Amsterdam
Beeld: Guardia Civil

Gearresteerd met 9 kilo marihuana op vlucht Málaga-Amsterdam

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Guardia Civil heeft op het vliegveld van Málaga-Costa del Sol een Dominicaanse vrouw gearresteerd die probeerde in haar koffer 9 kilo marihuana mee te nemen op haar vlucht naar Amsterdam-Schiphol. Via het RX systeem werd een verdacht inhoud gevonden waarvan de agenten reeds een vermoeden hadden dat het om drugs ging. De vrouw kon nog voor het instappen aangehouden worden.

De vrouw werd enkele dagen geleden reeds gearresteerd door de Guardia Civil maar het nieuws werd nu pas bekend. Op een vlucht van Málaga naar Amsterdam troffen de agenten bij een controle een zak met marihuana aan. Deze zat in de ingecheckte koffer van een Dominicaanse vrouw.

De koffer werd in het bijzijn van de passagier opengemaakt waarna de agenten de 9 kilo marihuana vonden. De drugs werden gelokaliseerd nadat de vrouw haar koffer had ingecheckt en de koffer door een RX controle ging voordat deze het vliegtuig in gaat.

In de koffer zat een zwarte plastic zak met daarin een totaal gewicht van 9 kilo marihuana. De vrouw werd ter plaatse gearresteerd voor drugshandel.

Enkele dagen geleden werd op het vliegveld Gerona een man met de Nederlandse identiteit aangehouden toen ook hij probeerde drugs te smokkelen op een vlucht naar Eindhoven. Het ging toen om 18 kilo marihuana dat in de reiskoffer zat.

Ga naar de inhoud