Een derde van de Spanjaarden stopt om economische redenen met autorijden

Een derde van de Spanjaarden stopt om economische redenen met autorijden
Beeld: Canva

Een derde van de Spanjaarden stopt om economische redenen met autorijden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het bezitten van een eigen auto brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Afhankelijk van hoeveel de auto gebruikt wordt, kunnen de maandelijkse onderhoudskosten enorm oplopen. Maar er zijn ook vaste kosten zoals de APK-keuring en de wegenbelasting die vaak worden vergeten en toch een aanzienlijke financiële impact hebben. Al met al moet je honderden euro’s betalen om een auto te kunnen gebruiken, en dat kan niet elke autobezitter op dit moment betalen.

Uit een recent onderzoek van de autovergelijking website Carwow blijkt dat de meeste Spanjaarden hun eigen auto’s niet meer gebruiken of het gebruik ervan verminderen. Het onderzoek geeft aan dat 46% van de Spaanse automobilisten hun rijgewoonten heeft aangepast, waarvan bijna 75% aangeeft dat ze hun voertuig minder gebruiken, terwijl slechts 25% aangeeft dat het gebruik is toegenomen.

Uit het onderzoek blijkt dat de belangrijkste reden voor de afname van het autogebruik in Spanje te wijten is aan werkgerelateerde factoren met 36,5%. De economische situatie staat op de tweede plaats als reden voor de afname met 35,5%, terwijl comfort op de derde plaats komt met 16,7%. De noodzaak om de auto te gebruiken wordt door gebruikers als de minst belangrijke reden genoemd voor het verminderen van het gebruik van de auto met 7,1%.

Aan de andere kant zegt 36,7% van de gebruikers dat ze de auto gebruiken uit noodzaak, terwijl 30% dit doet vanwege hun werk. 16,7% van de gebruikers geeft aan dat ze hun auto meer zijn gaan gebruiken vanwege het gemak of om financiële redenen (13,35%)

Ondanks de hogere kosten, blijft de auto het belangrijkste vervoermiddel in zowel het persoonlijke als het professionele leven van Spanjaarden, omdat 60,4% van de respondenten het gebruikt voor werk en 67,7% voor persoonlijk gebruik. Het openbaar vervoer wordt op vergelijkbare manier gebruikt in beide situaties (10% voor persoonlijk gebruik versus 9,7% voor werk). Aan de andere kant wordt de motor, in tegenstelling tot de auto, iets meer gebruikt in het professionele leven dan in het persoonlijke leven (6,5% versus 4,7%). Lopen en fietsen zijn populairder in het persoonlijke leven, met respectievelijk 12,3% en 3,8%, terwijl slechts 6,9% van de gebruikers lopend naar het werk gaat en 2,3% fietst.

Ga naar de inhoud