Vijf politieagenten gewond na wilde achtervolging buitenlandse automobilist in Benidorm

Vijf politieagenten gewond na wilde achtervolging buitenlandse automobilist in Benidorm
Beeld: @policia / twitter

Vijf politieagenten gewond na wilde achtervolging buitenlandse automobilist in Benidorm

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op donderdag rond 13:50 uur zijn vijf agenten van de Nationale Politie licht gewond geraakt tijdens de achtervolging van een voertuig dat met hoge snelheid door de straten van Benidorm reed. Een video van het incident is viraal gegaan op sociale media, waarin te zien is hoe een Audi stationwagon met hoge snelheid over de Avenida Europa rijdt en wordt achtervolgd door meerdere politieauto’s. In een poging om het voertuig te stoppen, raakte een van de politieauto’s de auto aan de zijkant, maar de bestuurder slaagde erin te ontsnappen. Het voertuig werd bestuurd door een buitenlander die iets verborgen had in zijn auto. Onderaan dit artikel is een video te zien.

De wilde achtervolging begon toen agenten van de Nationale Politie een voertuig met hoge snelheid door de stad zagen rijden, waardoor voetgangers ernstig gevaar liepen. In plaats van te stoppen, versnelde de bestuurder om te ontsnappen aan de politieactie, wat leidde tot het rijden door voetgangersgebieden en het veroorzaken van aanzienlijke schade aan het stedelijk meubilair.

Op deze manier begon een achtervolging waarbij verschillende politie-eenheden betrokken waren. Uiteindelijk slaagden ze erin het voertuig tot stilstand te brengen en de bestuurder te arresteren, die fel verzet bood voordat hij werd gearresteerd. Gelukkig vielen er geen gewonden onder de omstanders op straat dankzij het optreden van de politie, hoewel vijf agenten lichte verwondingen opliepen. Daarnaast werd er verschillende materiële schade geregistreerd aan het stedelijk meubilair in de stad.

Piraterij van televisie-decoders

Na de arrestatie onderzochten de agenten het voertuig en ontdekten ze verschillende items die mogelijk verband hielden met de vermeende illegale installatie van televisiedecoders voor piraterij, samen met veel contant geld. De gearresteerde persoon is een 42-jarige Duitse man die zal worden voorgeleid aan de rechtbank zodra het politieonderzoek is afgerond. Hij wordt beschuldigd van het aanvallen van een ambtenaar van de autoriteit, vandalisme en het plegen van een misdrijf tegen de verkeersveiligheid.

Ga naar de inhoud