23 jaar celstraf voor Spaanse boer die Amerikaanse Santiago de Compostela wandelaarster doodde

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LEÓN – Miguel Ángel Muñoz Blas is door de rechter in León voor 23 jaar naar de gevangenis gestuurd voor het vermoorden en het ontdoen van het lichaam van de Amerikaanse Santiago de Compostela wandelaarster Denise Pikka Thiem. Naar deze vrouw werd wekenlang gezocht in 2015 maar werd uiteindelijk op aangeven van de Spaanse boer gevonden.

Denise Pikka Thiem werd in 2015 sinds april niet gezien en in september van dat jaar werd de verdachte 39-jarige Miguel Angel Muñoz Blas aangehouden op verdenking van de moord van de Amerikaanse Camino de Santiago wandelaarster. Zij werd sinds 5 april als vermist opgegeven nadat het laatste bericht van haar uit Astorga kwam en daarna niets meer van haar werd vernomen.

Sinds de verdwijning werd de man al als verdachte gezien door de politie maar kon men geen bewijs vinden. Uiteindelijk wist de politie bewijzen te vinden. Naast de ADN sporen van Denise werd de man ook gezien toen hij in Asturië, waarnaar hij gevlucht was, probeerde om bijna 1.200 Amerikaanse dollars om te wisselen naar Euro’s. De man stond erom bekend dat hij eigenlijk nooit geld had dus dat was al verdacht.

Daarnaast bleek dat de aangehouden verdachte al vaker vrouwen die de wandeling maakten lastig had gevallen gedurende de laatste jaren. De man woonde in een houten huisje op een stuk land waar ADN resten werden gevonden. Niet veel later vond de politie ook het lichaam onder het huis. Het lichaam van de vrouw was ernstig toegetakeld en de handen waren afgehakt/afgezaagd zodat identificatie moeilijker zou zijn.

De 39-jarige verdachte is nu door de rechter in León veroordeelt tot 20 jaar celstraf voor moord en nog eens 3 jaar celstraf voor beroving met geweld. Daarnaast dient Miguel Ángel Muñoz Blas een schadevergoeding van 120.000 euro te betalen aan de ouders van Denise en nog eens 30.000 euro aan de broer van de vermoorde vrouw. Ook dient hij de 1.132 gestolen dollar terug te betalen aan de familie.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.