Rechtse politieke leiders niet welkom bij Paasprocessie Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Europa Press
Beeld: Europa Press

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Men heeft de politieke leiders van de PP, Ciudadanos en VOX verzocht niet aanwezig te zijn bij de processie van het Spaanse vreemdelingenlegioen die het beeld ‘Cristo de la Buena Muerte’ dragen en het lied ‘El Novio de la Muerte’ ten gehore brengen op Jueves Santo fowel Witte Donderdag. Dat verzoek werd gedaan door de Cofradía de la Buena Muerte.

De organisatie vreest dat de aanwezigheid van de drie rechtse politieke leiders Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Ciudadanos) en Santiago Abascal (Vox) middenin de verkiezingscampagne te veel media aandacht zal trekken waardoor de essentie van de processie verdwijnt. De drie politieke leiders hebben aangegeven het verzoek van de Cofradía de la Buena Muerte te accepteren en zullen niet aanwezig zijn.

De hoofdbroeder Antonio de la Morena van de Cofradía de la Buena Muerte legt in de krant Diario Sur uit dat het absoluut geen makkelijke beslissing was om te nemen omdat traditiegetrouw politieke leiders aanwezig zijn bij de processie op het plein plaza de Fray Alonso de Santo Tomás. Tientallen militairen van het Legión Española dragen daarbij het beeld ‘Cristo de la Buena Muerte’ en zingen het lied ‘El novio de la Muerte’, iets dat live op de televisie wordt uitgezonden.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.