Rechtse politieke leiders niet welkom bij Paasprocessie Málaga

Europa Press
Beeld: Europa Press

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Men heeft de politieke leiders van de PP, Ciudadanos en VOX verzocht niet aanwezig te zijn bij de processie van het Spaanse vreemdelingenlegioen die het beeld ‘Cristo de la Buena Muerte’ dragen en het lied ‘El Novio de la Muerte’ ten gehore brengen op Jueves Santo fowel Witte Donderdag. Dat verzoek werd gedaan door de Cofradía de la Buena Muerte.

De organisatie vreest dat de aanwezigheid van de drie rechtse politieke leiders Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Ciudadanos) en Santiago Abascal (Vox) middenin de verkiezingscampagne te veel media aandacht zal trekken waardoor de essentie van de processie verdwijnt. De drie politieke leiders hebben aangegeven het verzoek van de Cofradía de la Buena Muerte te accepteren en zullen niet aanwezig zijn.

De hoofdbroeder Antonio de la Morena van de Cofradía de la Buena Muerte legt in de krant Diario Sur uit dat het absoluut geen makkelijke beslissing was om te nemen omdat traditiegetrouw politieke leiders aanwezig zijn bij de processie op het plein plaza de Fray Alonso de Santo Tomás. Tientallen militairen van het Legión Española dragen daarbij het beeld ‘Cristo de la Buena Muerte’ en zingen het lied ‘El novio de la Muerte’, iets dat live op de televisie wordt uitgezonden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Knap van de Cofradia en van de politieke leiders om dit feest niet politiek te kleuren. aan hun verzoek gevolg te geven. Nu, die Paasprocesie van Malaga is anders wel een heel krachtige ervaring en levend bewijs van de vroegere Spaanse zelfzekerheid en vaderlandsliefde. Velen verguizen die traditie nu uit politieke correctheid maar er komt een tijd dat met diepe weemoed aan die vroegere Spaanse ruggegraat gaan terugdenken. Viva Espana!

Buitengewoon ernstig. Als je wilt verbinden naar de toekomst, begint dat door niet uit te sluiten.

Dit is wèl getuigenis van ERFGOED !!!

Lijders dus….wel passend….

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.