Rechtse politieke leiders niet welkom bij Paasprocessie Málaga

Oeps ... foto ontbreekt!

Rechtse politieke leiders niet welkom bij Paasprocessie Málaga

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Men heeft de politieke leiders van de PP, Ciudadanos en VOX verzocht niet aanwezig te zijn bij de processie van het Spaanse vreemdelingenlegioen die het beeld ‘Cristo de la Buena Muerte’ dragen en het lied ‘El Novio de la Muerte’ ten gehore brengen op Jueves Santo fowel Witte Donderdag. Dat verzoek werd gedaan door de Cofradía de la Buena Muerte.

De organisatie vreest dat de aanwezigheid van de drie rechtse politieke leiders Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Ciudadanos) en Santiago Abascal (Vox) middenin de verkiezingscampagne te veel media aandacht zal trekken waardoor de essentie van de processie verdwijnt. De drie politieke leiders hebben aangegeven het verzoek van de Cofradía de la Buena Muerte te accepteren en zullen niet aanwezig zijn.

De hoofdbroeder Antonio de la Morena van de Cofradía de la Buena Muerte legt in de krant Diario Sur uit dat het absoluut geen makkelijke beslissing was om te nemen omdat traditiegetrouw politieke leiders aanwezig zijn bij de processie op het plein plaza de Fray Alonso de Santo Tomás. Tientallen militairen van het Legión Española dragen daarbij het beeld ‘Cristo de la Buena Muerte’ en zingen het lied ‘El novio de la Muerte’, iets dat live op de televisie wordt uitgezonden.

Ga naar de inhoud