skip to Main Content
Rechtse politieke leiders niet welkom bij Paasprocessie Málaga
Archiefffoto

Rechtse politieke leiders niet welkom bij Paasprocessie Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Men heeft de politieke leiders van de PP, Ciudadanos en VOX verzocht niet aanwezig te zijn bij de processie van het Spaanse vreemdelingenlegioen die het beeld ‘Cristo de la Buena Muerte’ dragen en het lied ‘El Novio de la Muerte’ ten gehore brengen op Jueves Santo fowel Witte Donderdag. Dat verzoek werd gedaan door de Cofradía de la Buena Muerte.

De organisatie vreest dat de aanwezigheid van de drie rechtse politieke leiders Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Ciudadanos) en Santiago Abascal (Vox) middenin de verkiezingscampagne te veel media aandacht zal trekken waardoor de essentie van de processie verdwijnt. De drie politieke leiders hebben aangegeven het verzoek van de Cofradía de la Buena Muerte te accepteren en zullen niet aanwezig zijn.

De hoofdbroeder Antonio de la Morena van de Cofradía de la Buena Muerte legt in de krant Diario Sur uit dat het absoluut geen makkelijke beslissing was om te nemen omdat traditiegetrouw politieke leiders aanwezig zijn bij de processie op het plein plaza de Fray Alonso de Santo Tomás. Tientallen militairen van het Legión Española dragen daarbij het beeld ‘Cristo de la Buena Muerte’ en zingen het lied ‘El novio de la Muerte’, iets dat live op de televisie wordt uitgezonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Knap van de Cofradia en van de politieke leiders om dit feest niet politiek te kleuren. aan hun verzoek gevolg te geven. Nu, die Paasprocesie van Malaga is anders wel een heel krachtige ervaring en levend bewijs van de vroegere Spaanse zelfzekerheid en vaderlandsliefde. Velen verguizen die traditie nu uit politieke correctheid maar er komt een tijd dat met diepe weemoed aan die vroegere Spaanse ruggegraat gaan terugdenken. Viva Espana!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by