Kustplaats Sitges wil fieldlab corona-proof praktijktest uitgaansleven uitvoeren

Kustplaats Sitges wil fieldlab corona-proof praktijktest uitgaansleven uitvoeren
Beeld: Ayuntamiento de SItges

Kustplaats Sitges wil fieldlab corona-proof praktijktest uitgaansleven uitvoeren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De vereniging van horeca eigenaren is in onderhandeling met de regionale overheid van de autonome regio Catalonië om in de kustplaats Sitges aan de Costa Barcelona een zogenaamd kleinschalig fieldlab in het uitgaansleven uit te voeren om de coronaregels te testen en om te kijken of het nachtleven weer langzaam corona-proof de deuren kan openen.

In Spanje zijn de discotheken en nachtzaken alweer praktisch een jaar gesloten en als er niet snel een oplossing komt en de zomer gered kan worden, dan voorziet de vereniging van horecaondernemers grote problemen en sluitingen van nachtzaken. 

Samen met de gemeente Sitges wil het Patronal catalana de ocio nocturno een proef uitvoeren in het nachtleven, iets wat nog moet worden goedgekeurd door de regionale overheid van Catalonië.

Dat moet mogelijk gemaakt worden door middel van een zelfde soort corona-test en maatregelen die recent golden bij het proefconcert van de band Love of Lesbians in het Palau Sant Jordi in Barcelona waar toen 5.000 mensen aanwezig waren.

De test in Sitges is veel kleinschaliger met de deelname van maximaal 400 personen in vijf nachtzaken in de Calle Primer de Maig, ook wel ‘Calle del Pecat’ genoemd. Alle deelnemers aan deze test moeten een antigeentest met negatief resultaat hebben.

Men is op zoek naar alternatieven om te testen of de horeca en het nachtleven weer open kan deze zomer. De bars en restaurants mogen in Catalonië al weken overdag tussen 7.30 en 17.00 uur open zijn maar de discotheken en nachtzaken zijn al bijna een jaar gesloten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.