Kustplaats Sitges wil fieldlab corona-proof praktijktest uitgaansleven uitvoeren

Kustplaats Sitges wil fieldlab corona-proof praktijktest uitgaansleven uitvoeren
Beeld: Ayuntamiento de SItges

Kustplaats Sitges wil fieldlab corona-proof praktijktest uitgaansleven uitvoeren

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De vereniging van horeca eigenaren is in onderhandeling met de regionale overheid van de autonome regio Catalonië om in de kustplaats Sitges aan de Costa Barcelona een zogenaamd kleinschalig fieldlab in het uitgaansleven uit te voeren om de coronaregels te testen en om te kijken of het nachtleven weer langzaam corona-proof de deuren kan openen.

In Spanje zijn de discotheken en nachtzaken alweer praktisch een jaar gesloten en als er niet snel een oplossing komt en de zomer gered kan worden, dan voorziet de vereniging van horecaondernemers grote problemen en sluitingen van nachtzaken. 

Samen met de gemeente Sitges wil het Patronal catalana de ocio nocturno een proef uitvoeren in het nachtleven, iets wat nog moet worden goedgekeurd door de regionale overheid van Catalonië.

Dat moet mogelijk gemaakt worden door middel van een zelfde soort corona-test en maatregelen die recent golden bij het proefconcert van de band Love of Lesbians in het Palau Sant Jordi in Barcelona waar toen 5.000 mensen aanwezig waren.

De test in Sitges is veel kleinschaliger met de deelname van maximaal 400 personen in vijf nachtzaken in de Calle Primer de Maig, ook wel ‘Calle del Pecat’ genoemd. Alle deelnemers aan deze test moeten een antigeentest met negatief resultaat hebben.

Men is op zoek naar alternatieven om te testen of de horeca en het nachtleven weer open kan deze zomer. De bars en restaurants mogen in Catalonië al weken overdag tussen 7.30 en 17.00 uur open zijn maar de discotheken en nachtzaken zijn al bijna een jaar gesloten.

Ga naar de inhoud