La Pineda Platja moet een boulevard zonder auto’s, meer groen en duinen krijgen

La Pineda Platja moet een boulevard zonder auto’s, meer groen en duinen krijgen
Beeld: Ayuntamiento Vila-seca

La Pineda Platja moet een boulevard zonder auto’s, meer groen en duinen krijgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De gemeente Vila-seca heeft de plannen voor de verbetering van de boulevard in de kustplaats La Pineda Platja bekend gemaakt. De badplaats aan de Costa Dorada (Tarragona) moet volgens deze plannen een autovrije boulevard met veel groen en duinen op een breder strand krijgen.

Volgens de regionale krant wordt er al 11 jaar gewerkt aan de plannen voor de verbetering van de boulevard van La Pineda Platja aan de Costa Dorada. Nu kunnen deze plannen volgens de burgemeester van Vila-seca, de gemeente waar La Pineda (Platja) toe behoort, met Europees geld eindelijk waarheid worden.

Zoals het er nu naar uitziet zou de transformatie van de iets meer dan één kilometer lange strandboulevard van La Pineda Platja circa vijf jaar in beslag gaan nemen. 

Het geheel heeft een kostprijs van 8,5 miljoen euro en de werkzaamheden vinden plaats langs de hele Avenida Pau Casals van het einde/begin van de wijk Cap Salou van de buurgemeente Salou tot de calle Hipolìt Lázaro straat.

De bedoeling is dat de actuele Paseo Maritimo weg die nu langs de zee loopt voetgangerszone wordt en de voertuigen alleen nog over de weg die langs Pineda Drink en het waterpark Aquapolis loopt zullen rijden. De weg die daardoor vrijkomt wordt een grote groene zone met wandelgebied en flaneerboulevard.

Het hele nieuwe gebied dat zo ontstaat heeft 33.187 vierkante meter waarvan 85% strand is. Dat strand wordt ook uitgebreid met 10.000 kubieke meter zand met delen die als duinen moeten fungeren.

Als alles volgens plan gaat en als er Europees geld beschikbaar komt dan kan men in 2023 de aanbesteding doen en verdere plannen ontwikkelen en kan men in 2026 beginnen met de werkzaamheden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.