Mercadona gaat 280 miljoen euro investeren in meer supermarkten in het buitenland

Mercadona gaat 280 miljoen euro investeren in meer supermarkten in het buitenland
Beeld: Mercadona / web

Mercadona gaat 280 miljoen euro investeren in meer supermarkten in het buitenland

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De uit Valencia afkomstige supermarktketen Mercadona heeft aangekondigd de inzet in het openen van supermarkten in het buitenland te gaan verdubbelen. In totaal heeft Mercadona 280 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het openen van een nieuw distributiecentrum en minstens tien nieuwe winkels in Spanje’s buurland Portugal. Op dit moment heeft de supermarktketen meer dan 1.600 eigen winkels in Spanje en bijna 40 winkels in Portugal.

Het bedrijf opende in 2019 haar eerste supermarkt in Portugal in het noorden van het land en heeft sindsdien haar aanwezigheid uitgebreid tot de regio Lissabon. Op dit moment heeft het bedrijf 39 winkels en drie co-innovatiecentra in Portugal. In 2022 boekte het bedrijf een verlies van 50 miljoen euro, ondanks een omzet van 737 miljoen euro en een investering van 140 miljoen euro om 10 nieuwe winkels en een logistiek blok te openen. Afgelopen jaar is het personeelsbestand in Portugal gegroeid naar 3.500 werknemers.

In een verklaring op dinsdag heeft Mercadona echter aangekondigd haar investeringen te verdubbelen tot 280 miljoen euro in 2023 voor de bouw van een nieuw logistiek centrum in Almeirim (in het centrum van Portugal) en voor de opening van tien nieuwe winkels. Het bedrijf heeft ook al bekendgemaakt welke steden de volgende winkels zullen ontvangen, waaronder Marco de Canaveses in mei en Sintra, Braga en Figueira da Foz, evenals andere steden in de regio’s centrum en noorden van Portugal. De nieuwe openingen zullen ongeveer 650 nieuwe banen creëren gedurende het jaar.

mercadona1
Ga naar de inhoud