Brandstofkorting van 20 eurocent per liter keert op deze plaatsen terug in Spanje

Brandstofkorting van 20 eurocent per liter keert op deze plaatsen terug in Spanje
Beeld: via canva.com

Brandstofkorting van 20 eurocent per liter keert op deze plaatsen terug in Spanje

Tijdens perioden van sterke prijsstijgingen, zoals in de lente van 2022, heeft de Spaanse regering kortingen van maximaal 20 eurocent per liter ingevoerd om de kosten voor consumenten te verlichten, een maatregel die in 2023 niet verlengd werd. Maar er is een plaats in Spanje waar deze brandstofkorting opnieuw tijdelijk is ingevoerd.

Eind februari heeft de regionale regering van de Canarische Eilanden aangekondigd dat deze korting van 20 eurocent per liter opnieuw zou worden ingevoerd voor de eilanden La Palma, El Hierro en La Gomera, ook wel bekend als de “groene eilanden” of “islas verdes”. Deze brandstofkorting geldt dus NIET voor de andere eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Graciosa.

De brandstofkortingen op de Canarische Eilanden La Palma, El Hierro en La Gomera zijn op 1 april 2024 in werking getreden. Inwoners van deze eilanden kunnen profiteren van een korting van maximaal 20 eurocent per liter bij het tanken van benzine, diesel en scheepsbrandstof, met uitzondering van brandstof voor privéschepen.

Naast deze tijdelijke korting genieten de inwoners van de Canarische Eilanden al van lagere brandstofprijzen dankzij de toepassing van speciale belastingen op de eilanden. Hierdoor betalen zij over het algemeen minder voor brandstof in vergelijking met de gemiddelde prijzen op het Spaanse vasteland.

De korting op benzine en diesel is bedoeld voor alle consumenten die op de drie genoemde eilanden tanken, ongeacht of ze er wonen of niet. Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruikmaken van de lagere prijzen bij het tanken van hun voertuigen.

De brandstofkorting van 20 eurocent per liter op La Palma, El Hierro en La Gomera is tijdelijk en duurt waarschijnlijk niet lang. De exacte einddatum is nog niet bekend. Het hangt af van brandstofprijzen en financiële haalbaarheid.

Ga naar de inhoud