Het einde van ADSL en de opkomst van glasvezel in Spanje

Het einde van ADSL en de opkomst van glasvezel in Spanje
Beeld: via canva.com

Het einde van ADSL en de opkomst van glasvezel in Spanje

Als je in Spanje woont, heb je waarschijnlijk al gehoord over de veranderingen met internetverbindingen. Het einde van ADSL is nabij en de toekomst is glasvezel. Het afsluiten van ADSL in Spanje is beter voor de snelheid van het internet, maar als bijna een half miljoen internetgebruikers niet overschakelen naar glasvezel zullen ze binnenkort zonder internet zitten.

Er zijn in Spanje nog ongeveer 444.000 actieve ADSL-lijnen die zonder onmiddellijke actie geen internetverbinding meer zullen hebben. Volgens de laatste gegevens van de CNMC (de Spaanse Nationale Commissie voor de Markt en Mededinging) uit januari van dit jaar, zullen deze klanten hun internetverbinding kwijtraken als ze niet snel overstappen op glasvezel (FTTH).

Veel mensen weten nog niet dat de ADSL-verbinding van Telefónica in Spanje bijna geschiedenis zijn. Echter, het Spaanse telecommunicatiebedrijf heeft zijn getroffen klanten al enige tijd op de hoogte gebracht van deze noodzakelijke verandering naar glasvezel. Dit is echter niet alleen een beweging van Telefónica, ook Vodafone plant de uitfasering van ADSL af te ronden in juni. Ook Orange is momenteel bezig haar gebruikers hiervan op de hoogte te brengen.

De hoge cijfers van klanten die nog steeds ADSL hebben, ondanks de aankondigingen van de providers, kunnen worden verklaard door het feit dat een groot deel van deze abonnees niet is benaderd. In het geval van Telefónica zijn de waarschuwingen verstuurd per brief, sms, telefoongesprekken en zelfs per aangetekende brief.

Ga naar de inhoud