Search
menu
Search

Ryanair verwacht vanaf juli weer te vliegen naar en vanuit Spanje

Ryanair verwacht vanaf juli weer te vliegen naar en vanuit Spanje
Beeld: Ryanair / YouTube

Ryanair verwacht vanaf juli weer te vliegen naar en vanuit Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Ierse budget luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht dat men vanaf 1 juli weer kan gaan vliegen naar de bestemmingen die binnen het oorspronkelijke netwerk vallen. Daaronder vallen dus ook de verbindingen tussen Nederlands/Belgische en Spaanse vliegvelden. Ryanair denkt per dag zo’n 1.000 vluchten uit te kunnen gaan voeren wat 90% is van de totaal aantal routes.

Doordat er veel minder gevlogen zal gaan worden vanaf 1 juli ligt de stoelcapaciteit ook lager met zo’n 40%, aldus het persbericht van de Ierse low budget maatschappij. Alle passagiers moeten wel rekening houden met corona-maatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het meten van temperaturen.

Gedurende de corona-crisis heeft Ryanair slechts enkele vluchten uitgevoerd voor medische doeleinden of repatriëringvluchten. Vanaf 1 juli wil de Ierse luchtvaartmaatschappij echter weer beginnen met het vliegen naar de 80 uitvalsbasissen die de maatschappij heeft binnen Europa waaronder dus ook Spanje.

Op de website van Ryanair staan enkele maatregelen vermeld waar passagiers rekening mee moeten houden zoals de onderstaande.

Voordat je gaat vliegen:

 • Check online in, download je instapkaart en kies waar mogelijk instappen met prioriteit en twee stuks handbagage om je bagage bij je te houden.
 • Vergeet niet om je temperatuur te controleren voordat je reist. Het kan opnieuw worden gecontroleerd op de luchthaven. Als je daar niet wordt geaccepteerd, wordt je gevraagd naar huis terug te keren. 
 • Draag altijd een gezichtsmasker/-bedekking, zowel op de luchthaven als aan boord van je vlucht.

Op de luchthaven:

 • Als je een koffer controleert, gebruik dan de automatische kiosk en geef je bagage af bij de bagage-afgiftebalie.
 • Gebruik Fast Track waar mogelijk om je wachttijd bij de beveiliging te beperken.
 • Zorg ervoor dat je handdesinfectiemiddel of handzeep gebruikt terwijl je over de luchthaven beweegt, en houd waar mogelijk enige afstand van andere passagiers.

Bij het instappen:

 • Ga niet in de rij staan bij instapgates omdat passagiers met prioriteit als eerste mogen instappen. Er mag geen samenscholing zijn in trappenhuizen of luchtbruggen.
 • Houd je paspoort open en scan je instapkaart om het contact te beperken.
 • Houd je gezichtsmasker/-bedekking altijd op. Onze bemanning draagt ook gezichtsmaskers.

In het vliegtuig:

 • Alle vliegtuigen worden dagelijks professioneel gereinigd en gedesinfecteerd, die meer dan 24 uur werkzaam is.
 • De vliegtuigen zijn uitgerust met geavanceerde luchtfiltratiesystemen die werken volgens ziekenhuisnormen.
 • Er is een beperkte service aan boord van de vluchten, bestaande uit verpakte snacks en drankjes en verkoop zal zonder contant geld zijn om lichamelijk contact te beperken.

Na de landing:

Houd bij aankomst je gezichtsmasker op totdat je de luchthaventerminal hebt verlaten. Probeer sociale afstand te behouden terwijl je over de luchthaven en langs de bagageband gaat bij het pakken van je bagage.

Bekijk de instructievideo van Ryanair.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?