Mireia Belmonte en Saúl Craviotto worden voor Spanje vlaggendragers bij Olympische Spelen

Mireia Belmonte en Saúl Craviotto worden voor Spanje vlaggendragers bij Olympische Spelen
Beeld: Comité Olímpico Español

Mireia Belmonte en Saúl Craviotto worden voor Spanje vlaggendragers bij Olympische Spelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OLYMPISCHE SPELEN – Zwemster Mireia Belmonte en kanovaarder Saúl Craviotto nemen voor Spanje tijdens de komende Olympische Spelen de vlaggenstok over van de Spaanse tennisser Rafael Nadal die tijdens de laatste Olympische Spelen in Rio 2016 nog de met de Spaanse vlag voorop het stadion binnenliep.

Het Spaanse Olympisch Comité (COE) heeft deze woensdag de namen van de vlaggendragers tijdens de Olympische Spelen in Tokio die op 23 juli starten bekend gemaakt. Inwoners van Spanje en sport fans kennen de namen wellicht wel maar wellicht gaat er niet zo snel een belletje rinkelen bij het horen van de namen.

Maar wat betreft de Olympische Spelen zijn het legendes omdat ze ieder vier medailles hebben gewonnen. Zo wist zwemster (nadadora) Mireia Belmonte een gouden, twee zilveren en een bronzen medaille te winnen en heeft kanovaarder (piragüista) Saúl Craviotto twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille op naam staan.

Het opvallende is ook dat het de eerste keer zal zijn dat er niet één maar twee vlaggendragers (abanderados) zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. 

Bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio in 2016 was tennisser Rafael Nadal de vlaggendrager. Daarvoor bij de 2021 Londen Spelen was basketballer Pau Gasol de vlaggendrager en daarvoor bij de 2008 Peking Spelen kanovaarder David Cal. Verder terug in de tijd was de huidige Koning van Spanje Felipe bij de Spaanse Olympische Spelen in Barcelona in 1992 de vlaggendrager.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.