Mireia Belmonte en Saúl Craviotto worden voor Spanje vlaggendragers bij Olympische Spelen

Mireia Belmonte en Saúl Craviotto worden voor Spanje vlaggendragers bij Olympische Spelen
Beeld: Comité Olímpico Español

Mireia Belmonte en Saúl Craviotto worden voor Spanje vlaggendragers bij Olympische Spelen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OLYMPISCHE SPELEN – Zwemster Mireia Belmonte en kanovaarder Saúl Craviotto nemen voor Spanje tijdens de komende Olympische Spelen de vlaggenstok over van de Spaanse tennisser Rafael Nadal die tijdens de laatste Olympische Spelen in Rio 2016 nog de met de Spaanse vlag voorop het stadion binnenliep.

Het Spaanse Olympisch Comité (COE) heeft deze woensdag de namen van de vlaggendragers tijdens de Olympische Spelen in Tokio die op 23 juli starten bekend gemaakt. Inwoners van Spanje en sport fans kennen de namen wellicht wel maar wellicht gaat er niet zo snel een belletje rinkelen bij het horen van de namen.

Maar wat betreft de Olympische Spelen zijn het legendes omdat ze ieder vier medailles hebben gewonnen. Zo wist zwemster (nadadora) Mireia Belmonte een gouden, twee zilveren en een bronzen medaille te winnen en heeft kanovaarder (piragüista) Saúl Craviotto twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille op naam staan.

Het opvallende is ook dat het de eerste keer zal zijn dat er niet één maar twee vlaggendragers (abanderados) zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. 

Bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio in 2016 was tennisser Rafael Nadal de vlaggendrager. Daarvoor bij de 2021 Londen Spelen was basketballer Pau Gasol de vlaggendrager en daarvoor bij de 2008 Peking Spelen kanovaarder David Cal. Verder terug in de tijd was de huidige Koning van Spanje Felipe bij de Spaanse Olympische Spelen in Barcelona in 1992 de vlaggendrager.

Ga naar de inhoud