De voordelen van een traplift

De voordelen van een traplift

De voordelen van een traplift

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel mensen die naar Spanje verhuizen zijn op leeftijd. Ze willen de laatste periode van hun leven graag in prachtige natuur in combinatie met aangename temperaturen doorbrengen. Ook de Spaanse gezelligheid speelt hier natuurlijk een belangrijke rol in. Helaas brengt het ouder worden niet alleen maar rust en gezelligheid met zich mee. Op lichamelijk vlak zal je namelijk achteruitgaan. Gelukkig zijn veel problemen te tackelen, zoals bijvoorbeeld het installeren van een traplift, waardoor je moeiteloos de trap op kunt. In dit blogartikel vertellen we je er meer over.

Wat is een traplift?

Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelf de trap op kunnen lopen. Deze lift wordt gemonteerd aan de trap en wordt altijd gemonteerd met een stoel. Door op deze stoel plaats te nemen word je naar beneden of naar boven vervoerd. Dit is ideaal voor mensen die minder mobiel zijn. Mocht je merken dat je minder mobiel wordt is het raadzaam om je te oriënteren in deze mogelijkheid. Het op- en aflopen van de trap kan voornamelijk bij mensen op leeftijd gevaarlijk worden.

Trapliften in Spanje

Herken je dit probleem, maar verblijf je momenteel in Spanje? Dan kunnen wij je vertellen dat het ook in dit land mogelijk is om een traplift te laten monteren. Verschillende bedrijven hebben zich hierin gespecialiseerd en de kwaliteit doet vaak niet onder voor die van Nederland of België. Ook zijn er verschillende Nederlandse en Belgische bedrijven die hun diensten aan het buitenland leveren.

Financiering

Het is belangrijk om te controleren of je traplift voor je Spaanse woning vergoed wordt. In Nederland is dit vaak mogelijk, mits je natuurlijk aan bepaalde voorwaarden voldoet. In Spanje kunnen deze voorwaarden verschillen, waardoor het altijd belangrijk is om dit zorgvuldig te controleren. Een aanzienlijk goedkopere optie dan een traplift is kiezen voor een trapleuning op maat met bijvoorbeeld extra leuningdragers, zodat je altijd kunt rekenen op genoeg steun.

Vraag informatie op

Ben je mogelijk geïnteresseerd in het laten plaatsen van een traplift. Dan doe je er verstandig aan om je te verdiepen in de mogelijkheden. Vraag allereerst informatie op bij je verzekeraar, zodat je weet met welke kosten je eventueel rekening moet houden. Ook is het natuurlijk geen verkeerd idee om aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat je precies weet wat je van de traplift kunt verwachten. Wij hopen in ieder geval dat ook jij binnenkort weer zorgeloos de trap in je woning op en af kunt gaan.

Ga naar de inhoud