Deze items zijn onmisbaar voor een dagje naar het strand

Deze items zijn onmisbaar voor een dagje naar het strand

Deze items zijn onmisbaar voor een dagje naar het strand

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje staat bij veel Nederlanders en Belgen toch wel gelijk aan zon, zee en strand. Dit is dan ook niet zo gek met meer dan 3000 stranden verdeeld over heel het land. ‘Vamos a la playa’ dus en in dit blogartikel gaan we je precies vertellen welke items ervoor zorgen dat jouw stranddag onvergetelijk wordt. Lees snel even verder.

Een lekkere ruime handdoek

Ook wanneer je niet de zee in gaat is een heerlijke handdoek onmisbaar. Een handdoek zorgt er namelijk voor dat je languit van de zon kunt genieten. Veel mensen maken helaas de ‘fout’ om een te kleine handdoek mee te nemen. Dit kan enorm vervelend zijn en vooral wanneer je er pas op het strand achter komt. Bereid je dan ook altijd goed voor en zorg voor een lekkere ruime handdoek of deken.

Zwemkleding

Toch even verkoeling opzoeken? Dan is het natuurlijk wel zo slim dat je ook daadwerkelijk badkleding meeneemt (behalve als je natuurlijk naar een nudistenstrand gaat). Kies altijd voor comfortabele zwemkleding, waardoor jij je als een vis in het water voelt. Gelukkig zijn er inmiddels zo veel zwembroeken, bikini’s en badpakken verkrijgbaar dat dit helemaal goed gaat komen. Ook is het altijd handig om een badjas mee te nemen, vooral als je ’s avonds wat langer op het strand wilt verblijven.

Zonnebrand

In de zomer kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen en temperaturen van boven de 40 graden Celsius zijn zeker geen uitzondering. Met deze temperaturen is het dan ook enorm belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Vergeet dan ook zeker niet om zonnebrand mee te nemen naar het strand. Dit kan je de volgende dag namelijk flink wat pijn schelen en daarnaast verminder je hierdoor natuurlijk het risico op huidkanker.

Genoeg eten en drinken

Wanneer je een lange dag naar het strand in de planning hebt staan is het slim om genoeg eten en drinken mee te nemen. Vooral drinken is belangrijk en vergeet in dit geval ook zeker niet om een koelbox mee te brengen. Ook zijn er bij de meeste stranden in Spanje meer dan genoeg horecagelegenheden aanwezig waar je ook een hapje en/of drankje kunt doen. Wel is het meenemen van je eigen eten en drinken natuurlijk goedkoper.

Overige tips

Tot slot willen we je nog enkele andere tips meegeven wanneer je naar het strand gaat. Probeer bijvoorbeeld je waardevolle spullen altijd op te bergen. Ook in Spanje zijn er helaas regelmatig dieven actief die het op waardevolle spullen aan het strand gemunt hebben. Mocht je met kinderen naar het strand gaan is het belangrijk dat je hier goed op let en bijvoorbeeld altijd mee het water in gaat en zorgt voor zwemvestjes en/of bandjes.

Ga naar de inhoud