Deze onderdelen maken je Spaanse slaapkamer compleet

Deze onderdelen maken je Spaanse slaapkamer compleet

Deze onderdelen maken je Spaanse slaapkamer compleet

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een Spaanse slaapkamer verschilt over het algemeen nogal wat dan van de Nederlandse of Belgische kamers. Dit is natuurlijk niet zo verwonderlijk, aangezien je met een compleet ander klimaat te maken hebt. Toch kan dit verschil er wel voor zorgen dat je niet precies weet hoe jij je slaapkamer in Spanje nu het beste kunt inrichten. De hoogste tijd om je dus eens verder op weg te helpen door middel van dit blogartikel.

Een airco

Misschien wel het meest onmisbare item in je slaapkamer is een airco. Vooral de Spaanse zomernachten kunnen behoorlijk zwoel en beklemmend aanvoelen en dit geval is een airco meer dan welkom kunnen wij je vertellen. De prijs van een airco is doorgaans ook stukken lager dan in Nederland, omdat er simpelweg veel meer aanbieders zijn. Je investering zal het dan ook meer dan waard zijn.

Een goed matras

Een goed matras is natuurlijk onmisbaar voor iedere slaapkamer, dus ook voor die in Spanje. Wel is dit een onderdeel dat absoluut niet vergeten mag worden in je slaapkamer, aangezien de kwaliteit van het matras bepalend is voor de kwaliteit van je slaap. Hoewel de prijs van een goed matras snel op kan lopen raden wij het af om hierop te besparen. Natuurlijk is het niet noodzakelijk om een matras van duizenden euro’s aan te schaffen, maar van een matras van een paar tientjes zal je waarschijnlijk ook niet vrolijk worden.

Gordijnen of rolluiken

De Spaanse zon die vroeg opkomt kan er meer dan eens voor zorgen dat je wakker wordt. Ideaal wanneer je natuurlijk moet werken, maar wanneer je graag zou willen uitslapen wordt dit natuurlijk een ander verhaal. Investeren in een goed paar gordijnen of zelfs een rolluik is zeker geen overbodige luxe. Rolluiken zorgen er trouwens ook nog vaak voor dat je woning stijgt in waarde. Je slaat hiermee dus direct twee vliegen in één klap.

Een nachtkastje

Een nachtkastje is ideaal vanwege verschillende redenen. Je kunt hier bijvoorbeeld je belangrijke spullen op kwijt, maar ook zal deze meubel bijdragen aan de uitstraling van de slaapkamer. Dit laatste gaat vooral op wanneer je een nachtkastje aanschaft in dezelfde stijl als de andere meubels in je slaapkamer.

Wij hopen dat je door dit blogartikel een goed idee hebt gekregen van hoe je je Spaanse slaapkamer gaat inrichten. Mocht je een partner hebben is het natuurlijk altijd belangrijk om dit samen even te overleggen en dit zal dan ook zeker discussies voorkomen.

Ga naar de inhoud