Gezinsdrama in dorpje in Galicië waar Nederlandse ouders zelfmoord plegen nadat zoon wegliep

Gezinsdrama in dorpje in Galicië waar Nederlandse ouders zelfmoord plegen nadat zoon wegliep
Beeld: @guardiacivil / twitter

Gezinsdrama in dorpje in Galicië waar Nederlandse ouders zelfmoord plegen nadat zoon wegliep

LUGO – Er heeft zich een waar Nederlands familiedrama afgespeeld in het kleine dorpje Ferreiros in de provincie Lugo in de autonome regio Galicië. Daar hebben een Nederlandse moeder en stiefvader afzonderlijk van elkaar zelfmoord gepleegd nadat hun 15-jarige zoon van huis was weggelopen. De 15-jarige jongen werd later levend en wel in een winkelcentrum in Lugo gevonden.

Vorige week vrijdag werd het stoffelijk overschot van een Nederlandse vrouw gevonden. Het gaat om een 42-jarige moeder die volgens het eerste politieonderzoek zichzelf van het leven heeft beroofd. De vrouw woonde al meer dan 15 jaar samen met haar 50-jarige partner in het dorp Ferreiros in de provincie Lugo in Galicië. In 2019 kwam ook de zoon in het dorp wonen en werd hij al snel bekend bij de Guardia Civil omdat hij vaker van huis wegliep.

Het vreemde van het verhaal is dat de partner vorig week woensdag buren had gebeld om te vragen of zij de dieren eten konden geven want zijn vrouw ‘was vertrokken om niet meer terug te komen’. Later, op vrijdag werd het stoffelijk overschot van de vrouw in haar woning gevonden. De 50-jarige stiefvader van de jongen verbleef toen in Frankrijk maar spoedde zich naar de woning waar hij op zaterdag aankwam en meteen door de politie verhoord werd zonder dat hij als verdachte wordt gezien. 

Maar ook de man heeft later in de woning zelfmoord gepleegd , ergens tussen zaterdagnacht en maandagmorgen. De politie ging ter controle maandag naar hem op zoek maar vonden hem ook dood in de woning.

Ondertussen werd gezocht naar de 15-jarige zoon die al een week werd vermist en terug werd gevonden in een winkelcentrum in Lugo. De vraag is wat er nu met de minderjarige jongen gaat gebeuren want hij is plotsklaps beide ouders kwijt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.