Het afsluiten van een energiecontract in Spanje

Het afsluiten van een energiecontract in Spanje

Het afsluiten van een energiecontract in Spanje

Ga je op vakantie of zelfs emigreren naar Spanje? Dan is het slim om je alvast in te lezen over welke elektriciteitsaansluitingen er precies in dit land aanwezig zijn. Hier hoef je gelukkig geen heel onderzoek voor uit te voeren, want in dit blogartikel gaan we je precies vertellen wat je allemaal kunt verwachten op het gebied van elektriciteit. Lees dan ook snel even verder.

De aanbieders

Net zoals in Nederland zijn er in Spanje meerdere energieleveranciers. Als inwoner van Spanje ben je er vrij in om te kiezen bij welke leverancier je stroom afneemt. Wij raden je dan ook altijd om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. De grootste verschillen zitten ‘m voornamelijk in de prijs en door een goede keuze te maken kan je dan ook zeker maandelijks euro’s besparen.

De aansluitingen

In Spanje worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland en België, namelijk type C en F. De type C stopcontacten zijn alleen geschikt voor C-stekkers. De F-stopcontacten zijn compatibel met zowel C, E en F-stekkers. Apparaten die je vanuit Nederland of België meeneemt kan je dus gewoon opladen in Spanje. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat in oudere woningen vaak een netspanning van 110v aanwezig is met bijvoorbeeld een bakeliet schakelaar . In nieuwere woningen kan je vrijwel altijd gebruikmaken van een netspanning van 220v.

Hoeveel stroom heb je nodig?

Het is belangrijk om te onthouden dat je in Spanje een energiecontract aangaat voor een bepaalde hoeveelheid aan stroom. Mocht je dus meer gebruiken dan deze hoeveelheid is het mogelijk dat de stroom uitvalt. Denk vooraf dan ook goed na over hoeveel stroom je gaat verbruiken en houdt bijvoorbeeld rekening met alle belangrijke apparaten in je huis. Ook als je een zwembad in je tuin hebt kan het stroomverbruik aanzienlijk oplopen. Voorkom onaangename verassingen en zoek dit vooraf goed uit.

Een contract afsluiten

Wanneer je een energiecontract wilt afsluiten in Spanje zal je in de meeste gevallen over een NIE-nummer moeten beschikken. Via de website van de leverancier is het vaak mogelijk om aan te geven naar welk contract je voorkeur uitgaat. Ook vul je hier je betaalgegevens in, zodat de betaling iedere maand via een automatische incasso kan worden afgeschreven, eventueel is het ook mogelijk om deze rekening iedere maand bij de bank te betalen.

Tot slot is het natuurlijk altijd mogelijk om contact op te nemen met je makelaar of de desbetreffende energieleverancier en je vragen te stellen. Wij wensen je in ieder geval veel succes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.