Het maximale halen uit je tuin in Spanje

Het maximale halen uit je tuin in Spanje

Het maximale halen uit je tuin in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het leven in Spanje speelt zich voornamelijk buiten af en dit is ook niet zo gek, aangezien het in de meeste plaatsen het gehele jaar door genieten is van een aangename temperatuur. En wat is er nu fijner dan iedere dag opnieuw te kunnen genieten in je eigen tuin? In dit blogartikel gaan we je dan ook precies vertellen hoe je dit maximaal kunt doen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Zorg voor voldoende planten en bloemen

Hoewel Spanje een relatief droog land is zijn er veel verschillende bloemen en planten die geschikt voor een Spaanse tuin. Denk bijvoorbeeld aan olijfbomen, palmbomen of klimoppen. Stuk voor stuk zijn dit planten die het uitstekend doen in het Spaanse klimaat. Ideaal om je tuin te voorzien van extra veel groen.

Een goed onderhouden zwembad

Mocht je de trotse eigenaar zijn van een Spaanse woning met een zwembad is het natuurlijk enorm belangrijk om dit zwembad goed te onderhouden. Hierdoor zal je er namelijk meer plezier van hebben. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het zwembad afdekt wanneer je het niet gebruikt, zodat vuil zich niet in het water zal nestelen. Ook is het belangrijk om regelmatig de pH-waarde en het chloorgehalte te controleren.

Een eigen plekje in de tuin

Door een tuinhuis met veranda te laten bouwen ben je verzekerd van een eigen plekje in de tuin waar je helemaal tot rust kunt komen. Ook tijdens de hevige regenbuien die soms in Spanje voorkomen wordt het hierdoor mogelijk om buiten te zitten en vooral wanneer je de veranda voorziet van een terrasverwarmer. Ook ben je door het tuinhuis direct verzekerd van extra opbergruimte.

Leg een moestuintje aan

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen planten te kweken? Dan is het aanleggen van een moestuintje zeker een uitstekend idee. Ook wanneer je inmiddels op leeftijd bent kan het kweken van je eigen groente en fruit een voldaan gevoel geven en daarnaast is het vaak ook nog eens gezonder dan de producten die je terugvindt in de supermarkt.

Creëer een gezellige eethoek

Ontbijten, lunchen of dineren in je eigen sfeervolle tuin. Veel beter dan dit wordt het toch niet? Zorg er dan ook voor dat je een gedeelte van je tuin voor dit doel inricht. Wij kunnen je vertellen dat je hier absoluut geen spijt van zal krijgen en waarschijnlijk vaker buiten dan binnen zal eten.

Ga naar de inhoud