Tuinieren in Spanje? Hier moet je op letten

Tuinieren in Spanje? Hier moet je op letten

Tuinieren in Spanje? Hier moet je op letten

Woon je in Spanje en ben je graag buiten in de tuin? Dan is het misschien wel een leuk idee om te gaan tuinieren. Hierdoor blijf je actief bezig en geniet je natuurlijk buiten van het prachtige weer. Toch gaat tuinieren in Spanje iets anders te werk dan je misschien in Nederland gewend bent. We vertellen je hier dan ook graag meer over.

 Zorg voor tijd

Voordat we je meer gaan vertellen over hoe je het beste kunt tuinieren in Spanje is het belangrijk dat je over genoeg tijd beschikt. Tuinieren kan namelijk behoorlijk wat tijd in beslag nemen en het is natuurlijk enorm zonde om halverwege het bloeiproces te moeten constateren dat je er eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt. Probeer regelmaat in te bouwen en besteedt hier genoeg tijd aan voor het beste resultaat.

De keuze voor de juiste bloemen en planten

Niet iedere plant doet het goed in het Spaanse klimaat en het is dan ook belangrijk om je hier vooraf goed in te verdiepen. Verder zijn er meer dan genoeg planten die het júist wel goed doen in Spanje. Denk bijvoorbeeld aan olijfbomen, saffraan bollen of verschillende fruitbomen. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat gaat hier zeker op.

Controleer de grondsoort en de pH-waarde

Om een nog beter inzicht te krijgen in welke planten en bloemen geschikt zijn voor je tuin raden wij het aan om de grondsoort en de pH-waarde van de grond te controleren. Wanneer je hier zelf geen ervaring mee hebt kan je dit laten uitvoeren door professionals met kennis van zaken. Vervolgens zal je direct een inschatting kunnen maken van welke bloemen en planten het goed doen in je tuin.

Denk ook na over de winter

Tuinieren in de zomer is natuurlijk altijd leuk, maar ook zal je rekening moeten houden met de winterperiode. Je wilt natuurlijk het liefst voorkomen dat je tuin in de winter een dooie boel wordt. Probeer dan ook genoeg wintervaste planten in je tuin aan te brengen, zodat je ook wanneer het wat kouder wordt kunt genieten van een prachtig uitzicht.

Tuinieren kan ook samen

Tuinieren is de ideale activiteit om samen met je partner of met een vriend(in) te doen. Je bent actief bezig, maar hebt zeker nog goed tijd voor leuke gesprekken. Wij kunnen je verzekeren dat dit je onderlinge band alleen maar zal versterken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.